В Житомирській області триває обговорення плану заходів на 2015 рік,що будуть проводитися у рамках консультацій з громадськістю

В Житомирській області триває обговорення плану заходів на 2015 рік,що будуть проводитися у рамках консультацій з громадськістю

06.12.14 17:58 0 752
5 грудня під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників громадської ради при облдержадміністрації, інститутів громадянського суспільства, відбувся круглий стіл щодо обговорення орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації на 2015 рік.

Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута звернув увагу присутніх на те, що протягом останнього року змінилось як саме громадянське суспільство, так і його відносини з владою. Тож з урахуванням цього потрібно сформувати реальний конкретний план актуальних для області питань і в наступному році спільними зусиллями намагатися спільно їх вирішувати.

Ярослав Лагута вказав також на те, що громадські організації переважно намагаються отримувати інформацію, впливати, контролювати, а влада прагне саме до співпраці з громадськістю, до її практичної участі у розробках проектів, реалізації програм. «Важливо, щоб громадськість також відчувала відповідальність за наші спільні дії, - вважає Ярослав Лагута. - Влада, ініціюючи консультації з громадськістю і спільну роботу з нею, тим самим хоче долучити до роботи широкі верстви населення, зрозуміти їх потреби».

Консультації з громадськістю проводяться з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності зазначених органів. Органи виконавчої влади щороку складають орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю з урахуванням пропозицій громадських рад, інститутів громадянського суспільства. Але цього року в області вперше ініційоване широке громадське обговорення такого спільного плану дій. Про це зазначила начальник управління комунікацій з громадськістю департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Сластухіна.

Начальник управління комунікацій з громадськістю підкреслила, що серед усіх форм консультацій пріоритетними на Житомирщині є зустрічі керівництва області з представниками громадськості, засідання за круглим столом. Однією з новітніх форм є ініційоване керівництвом області громадське обговорення щодо кадрових призначень. Для консолідації зусиль влади і громади покликані також консультативно-дорадчі органи, створені при облдержадміністрації та інших органах влади, зокрема громадська рада.

Учасники засідання внесли пропозиції до плану спільних дій влади та громадського сектору на 2015 рік, поділилися проблемами і напрацьованими здобутками.

За підсумками засідання прийнято рішення оприлюднити проект плану на офіційному веб-сайті облдержадміністрації в розділі «Громадські обговорення» рубрики «Розвиток громадянського суспільства» для надання відповідних пропозицій від громадськості. Їх доопрацювання триватиме до 20 грудня цього року. Довідки за тел. (0412) 47-46-49.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ