Інтернет-шахрай видурив у жителя Закарпатської області 19 тис гривень

Інтернет-шахрай видурив у жителя Закарпатської області 19 тис гривень

06.12.14 08:04 0 690
Потерпілий мав необережність купувати через Інтернет трактор…

Незважаючи на численні застереження міліціонерів бути обачними з операціями купівлі чи продажу в мережі Інтернет, на гачок шахраїв знову потрапляють довірливі громадяни.

Зловмисники випитують дані, за допомогою яких можна обнулити рахунок картки не вставляючи її в банкомат. Інтернет-шахраї моніторять сайти оголошень і телефонують з метою купити товар, при цьому розпитують та виявляють неабияку зацікавленість, гарно пояснюють, що готові скинути гроші наперед, наприклад, на картку будь-якого банку і в подальшому будуть очікувати на відправку товару поштою.

Днями до Виноградівського райвідділу міліції звернувся житель одного з сіл району й повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима у сумі 19 тисяч гривень.

З'ясувалося, що чоловік вирішив купити трактор через Інтернет-мережу. На одному з сайтів оголошень він знайшов те, що шукав. Зателефонувавши за вказаним номером, він домовився з так званим «продавцем» про вигідну для нього ціну. Але шахрай поставив вимогу про часткову передоплату, іншу ж частину грошей слід переказати після отримання трактора. Це і стало основною приманкою для чоловіка. Не довго думаючи, виноградівець перерахував незнайомцю 19 тисяч гривень… В результаті ж і трактор не отримав, і грошей позбувся…

Аналогічні випадки сталися з іншими мешканцями Виноградівського району. Один, маючи намір придбати мопед через Інтернет, втратив 5100 гривень, інший за бажання дешево придбати мобільний телефон позбувся 200 гривень…

На жаль, ці випадки непоодинокі, їх стає дедалі більше. Незважаючи на численні застереження правоохоронців, громадяни продовжують потрапляти на гачок до Інтернет-шахраїв.

- Вкотре звертаюсь до громадян. Щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв, дотримуйтесь елементарних правил безпеки купівлі-продажу через Інтернет сайти. Перш за все потрібно користуватися перевіреними сайтами, які вже здобули авторитет, цінують свою репутацію та мають державну реєстрацію. Аби убезпечити своїх користувачів, деякі Інтернет-сайти мають базу даних про недобросовісних продавців та покупців. З цього приводу можна звернутися до адміністратора сайту. Варто звернути увагу і на занижену ціну товару, адже таким чином шахраї заманюють «клієнтів». Радимо при покупці товару користуватися послугами пошти або кур'єра, щоб мати змогу переконатися в якості товару. Ні в якому разі не здійснюйте передоплату за придбані товари. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій, - говорить керівник виноградівської міліції Анатолій Шкирта.

Наразі всі згадані вище факти шахрайств занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальні провадження, триває слідство.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку міський голова ...

КОМЕНТАРІ