Державна служба охорони Закарпаття радить,як уберегтись від крадіжки автомобіля

Державна служба охорони Закарпаття радить,як уберегтись від крадіжки автомобіля

06.12.14 10:17 0 867
Закарпатці все більше стурбовані питанням, як уберегти своє авто від злодіїв. На жаль, статистика невтішна: з початку року лише в Ужгороді слідчими міськвідділу міліції відкрито 83 кримінальні провадження за фактами крадіжок з автомобілів та 12 – за фактами незаконного заволодіння автотранспортом.

Багато громадян вважають, що з ними цього лиха не станеться: мовляв, у мене надійні замки, хороше авто і т.д. Та, як то кажуть, раз на раз не приходиться. Статистика свідчить, що в світі кожні десять секунд викрадають автомобіль, а береженого, як відомо, і Бог береже…

- Багато власників залишають свої автівки під відкритим небом, поруч із будинком, але якщо в машині залишається на видному місці дорога техніка, гаманець чи сумочка, то така знахідка явно зацікавить любителів дармівщини. Відкрити машину не так складно - зазвичай, злодії підбирають ключі або ж застосовують відмичку. Кілька хвилин - і все. В кращому випадку, грабіжник забирає те, що стало об'єктом спокуси, а в гіршому – сідає за кермо та «пиши – пропало», - розповідає начальник відділу технічної служби управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області Андрій Алексик.

Працівники УДСО радять запам'ятати кілька корисних порад:

- Подбайте про місце, де ви залишаєте свою машину. Це має бути більш-менш людна територія, не загромаджена автівками. Добре було б, аби ви могли бачити машину. Звичайно, надійніший варіант - стоянка, що охороняється.

- Не варто залишати в автомобілі цінні речі на сидінні, навіть магнітолу варто заховати. Перевіряйте, чи зачинені в машині двері, вікна та люк.

Не в кожного є можливість залишити «залізного друга» в гаражі, а платні парковки часто переповнені. В такому випадку в ДСО рекомендують послугу - GРS-навігація.

- Це і цілодобове супутникове спостереження за автомобілем в режимі реального часу, перевірка історії маршрутів, визначення місцезнаходження машини, дистанційне блокування систем автомобіля в разі його викрадення. Система надає можливість бути забезпеченим повним інформуванням про роботу, стан і цілісність транспортного засобу, - каже Андрій Алексик – Також ми надаємо можливість встановити у власному автомобілі «тривожну кнопку», що вбереже вас в критичних ситуаціях.

Варто додати: якщо ви запізно ознайомились з вищезгаданою інформацією, і таки стали жертвою крадія - одразу звертайтесь в міліцію.

УДСО при УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ