Львів поринув в атмосферу джазу. Афіша

Львів поринув в атмосферу джазу. Афіша

06.12.14 08:09 0 663
На ці вихідні Львів огорне джазовий фестиваль Jazz Bez, який запросив у гості виконавців з різних країн, що грають надзвичайну музику. Крім того, театр ім. М. Заньковецької підготував прем'єру нової вистави, а Палац мистецтв дозволить перенестись на Євромайдан. Велосипедистів ж кличуть на велопокатульки, а любителів собак закликають нагодувати чотирилапих друзів.

5 грудня стартував XIV Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez. Він розпочався зі Львова. Jazz Bez об’єднає довкола джазу культурні центри України і Польщі: Львів, Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль. Цього року Jazz Bez також лунатиме у звільнених містах сходу України – Краматорську і Слов’янську – під гаслом «Музика Свободи на вільній землі». З львівською програмою можна ознайомитися тут.

З 1 по 20 грудня УКУ збиратиме армію подарунків для бійців АТО. Студентське братство планує поїхати з виставою «Вертеп» у Харків та Краматорськ. Саме тому УКУ збирає подарунки до кінця грудня, оскільки саме з виставою повезе їх хлопцям у Харківський військовий госпіталь та у Краматорськ, де зараз працюють волонтери з Львівської освітньої фундації.

У суботу в фойє театру ім. М. Заньковецької відбуватиметься доброчинний ярмарок «Даймо надію», де збиратимуть гроші на лікування важко хворих малюків.

Крім того, у суботу на вул. Промисловій, 56 збиратимуть крупи та сухий корм для безпритульних собак Львова, а саме тих, які перебувають на території ЛКП «Лев».

У неділю відбудуться львівські велопокатульки. Збір о 18.00 біля пам’ятника Шашкевичу. Маршрут: вул. Коперника (по файній велодоріжці догори), вул. Сахарова і Княгині Ольги, вул. Наукова до кільця з Кульпарківською і назад по вул. Стрийській, Сахарова, Коперника, Дорошенка і на каву.

ВИСТАВКИ

Поринути в атмосферу Майдану та згадати події Революції гідності можна на виставці «Революція Гідності: ціна свободи», організована телеканалом ZIK спільно з відомими художниками.

На експозиції у Палаці мистецтв є всі атрибути революційного Майдану: шини, барикади, бруківка і «коктейлі Молотова», каски, а на подвір’ї – бочки з полум’ям. На виставці представлені фотографії студентських мітингів, котрі нагадують, як усе починалося.

Також відвідувачам пропонують переглянути документальні кадри Революції. Відео про побиття демонстрантів «Беркутом» та зачистку Майдану просто шокує. Крім того, тут облаштовано «стіну пам’яті» з прізвищами загиблих на Майдані та в АТО.

Також можна оглянути виставку Івана та Оксани Проців «П’ята пора року». Іван Проців представить на виставці близько десяти вишуканих «карнавальних» творів. Чотири ж інші пори року зобразила його дружина Оксана. Її осінь, зима та весна – це жіночі образи, вишукані квіти і рослини, графічно – живописні «сади краси» на папері та шовку, повідомили організатори. МУЗИКА

У недільному концерті «Віртуозне бароко» в актовому залі Музею історії релігії звучатимуть твори Антоніо Вівальді та інших італійських композиторів. Початок о 17.00. Серед виконавців Наталія Дитюк – сопрано, Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під батутою Мирона Юсиповича. СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

О 12.00 у Львівській опері відбудеться спектакль «Сільська честь».

Театр ім. М. Заньковецької на вихідні представить свою нову виставу – «Циліндр». Спектакль відбудеться у суботу та неділю. Початок – 18.00.

Театр «Воскресіння» о 18.00 у суботу та неділю запрошує на спектакль «Том, Дік, Гаррі (Веселі хлопці)».

Перший український театр для дітей та юнацтва уже готує свою публіку до свят. Опівдні він покаже теплу виставу «Стежечка Святого Миколая».

Драмтеатр ім. Лесі Українки о 18.00 кличе на спектакль «Вівісекція».

Театр Курбаса покаже свою постановку «MA-NA HAT-TA» (Небесна земля).

Театр «І люди, і ляльки» кличе побачити казку «Чарівна ніч» о 12.00 та 14.00. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера опівдні запрошує на «Чарівне кресало», а о 18.00 на «Ромео і Джульєтту».

О 18.00 у театрі ім. Лесі Українки покажуть мюзикл DIVKA.

Театр Курбаса о 19.00 кличе на виставу «Амнезія, або Маленькі подружні злочини».

У Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться спектакль «Чарівне кресало». Початок – 15.00.

Театр «І люди, і ляльки» запрошує поринути у казкову історію під назвою «Мій золотий синочок». Вистави розпочинатимуться о 12.00, 14.00, 16.00. КІНО

Також у місто Лева завітав Третій всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин».

«Сто сюжетів, сто думок, сто переживань, сто історій для роздумів – таку концентрацію вражень годі й уявити! Тим паче, в наш час, з неймовірно швидким темпом життя, коли кожна хвилина – на вагу золота, а інколи може змінити дуже багато, і в першу чергу, нас самих», – зазначили організатори. МУЛЬТИКИ

На широких екранах можна побачити найочікуванішу прем’єру про пінгвінів Мадагаскару. Надсекретні операції, залізна дисципліна і витримка, а головне, феноменальна винахідливість – ось критерії успішної місії, навіть якщо вона здається нездійсненною.

«Бджілка Майя». Пригоди доброї і чарівної бджілки Майї в новому повнометражному мультфільмі.

НОВИНКИ

«Треш» (трилер, драма, кримінал, пригоди). Історія про трьох хлопчиків, які живуть в країні третього світу. Вони ледве зводять кінці з кінцями, риючись у смітті. Одного разу вони знаходять шкіряний гаманець, вміст якого занурює їх у жахливі пригоди.

«Вартові часу» (фантастика,трилер). Спеціальний агент постійно перебуває між минулим і майбутнім, щоб забезпечити собі кар’єру законника довжиною у вічність. У своєму останньому завданні йому потрібно завербувати в минулому самого себе і, нарешті, затримати злочинця, який знову і знову вислизає від нього в інший час, перебуваючи завжди на крок попереду нього.

«Хочеш або ні» (комедія, мелодрама). Ламбер, еротоман, що розкаявся, намагається спокутувати свою провину, ставши сімейним консультантом. Вимушений протягом декількох місяців утримуватися від близького спілкування з дамами, він постійно дратується через дрібниці. Ситуація ускладнюється, коли до нього на роботу влаштовується приваблива і сексапільна Жюдіт.

«Лігво звіра» (жахи). Сім’я 18-річного Евана переїжджає в новий будинок, минулі власники якого загинули за дивних обставин. Єдина, хто вижила, господиня будинку Джанет, відмовляється розкривати таємницю трагічної загибелі рідних. Відправившись якось вночі на прогулянку, Еван зустрічає прекрасну дівчину Саманту. Підлітки починають тісно спілкуватися. Їх спільний інтерес – таємничий будинок сім’ї Ашер. Сем розповідає Евану про те, що трапилося з минулими власниками будинку. Герої вирішують вийти з примарами на прямий контакт. Але стає очевидно: не всі таємниці варто розгадувати, бо за ними криється щось зовсім жахливе.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«Нестерпні боси 2» (комедія). Троє друзів вирішили відкрити свій бізнес і самі стати босами. Але інвестор кидає їх. Тоді вони вирішують викрасти його сина, щоб отримати викуп.

«ПОВОДИР». В основі сюжету фільму – подорожі американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

«Голодні ігри Переспівниця. Частина 1» (фантастика, пригоди). Таємничий Тринадцятий дистрикт, котрий ініціював повстання проти Капітолію, виходить з тіні, де перебував довгі роки. Починається війна, в якій Кітнісс – символ опору. І якщо вона не хоче опинитися пішаком у чужій великій грі, де життя її коханого принесли в жертву чужим інтересам, їй доведеться стати сильніше, ніж на арені Голодних ігор.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Дорогі ...

КОМЕНТАРІ