На Львівщині стартував проект ЮНІСЕФ щодо здоров’я матері і дитини

На Львівщині стартував проект ЮНІСЕФ щодо здоров’я матері і дитини

06.12.14 13:51 0 719
На Львівщині стартував проект ЮНІСЕФ «Комунікація у сфері репродуктивного здоров'я та здоров'я матері і дитини».

між представниками Львівської облдержадміністрації та ЮНІСЕФ була підписана декларація про підтримку цього проекту.

Як зазначають у ЮНІСЕФ, його мета – це покращення репродуктивного здоров’я, а також здоров’я матері і дитини завдяки поширенню більш здорової поведінки і поліпшення догляду за дітьми до трьох років.

У рамках проекту, зокрема, передбачені тренінги для медиків.

«Це буде такий каскадний підхід до різних медиків, які працюють і в пологових відділеннях, і в перинатальних центрах, щоб вони могли організовувати заняття з родинами, проводити роз’яснювальну роботу для батьків і консультувати їх», – зазначила голова ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

«Якщо ми забезпечимо нові знання, нові навички і нові практики на рівні нашого медперсоналу, то, звісно, це повпливає на поведінку самих подружніх пар. Іноді ні татусі, ні матері не помічають якихось загроз для здоров’я дитини, які можуть з’являтися. Або, наприклад, є якісь стереотипи проти дитячих щеплень, у полоні яких перебувають батьки», – сказала вона.

За її словами, на Західній Україні менше як половина вагітних жінок приймають фолієву кислоту і лише близько 50% дітей отримують щеплення.

Проект «Комунікація у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері і дитини» раніше вже стартував в окремих областях України і до нього вже було залучено понад 140 медиків. Донором проекту є Швейцарське бюро співробітництва. Однак, як наголосила Джованна Барберіс, рушійною силою в його реалізації мають стати місцеві організації і самі медики.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: на промислових ...
Наступна новина: Вінничина: підприємствами ...

КОМЕНТАРІ