Івано-Франківщина: обман на довірі!

Івано-Франківщина: обман на довірі!

06.12.14 09:05 0 1024
Правоохоронці Івано-Франківського міськвідділу міліції в черговий раз звертаються до громадян із застереженням, як не потрапити у тенета пройдисвітів і не стати жертвою телефонних шахраїв.

Аферисти використовують дві схеми: перша-телефонують абоненту під виглядом працівників міліції і кажуть, що його близька людина скоїла злочин і потрапила до міліції та аби залагодити справу вимагають гроші. Друга – аферист називається працівником банку і просить вказати йому код банківської карточки, начебто з метою перевірити чи підтвердження операцій.

Нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо у телефонному режимі. Пам'ятайте, що зловмисник може назватися співробітником служби безпеки банку та просить подиктувати пін-код, або навіть представляється працівником міліції.

Одразу ж з'ясуйте, де знаходиться близька людина, за порятунок якої у вас просять винагороду. Паралельно телефонуйте за номером «102», або прийдіть у відділок міліції й поцікавтесь, чи затримували людину, про яку йдеться. Усі затримання фіксуються і вам негайно дадуть відповідь.

Щоб не стати жертвою таких шахраїв, треба слідувати наступним правилам:

1. Перш за все, не впадайте в паніку та не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, котра представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по батькові і дату народження затриманого родича. Бувають випадки, що злочинці такою інформацією не володіють, а зателефонували до вас шляхом випадкового набору.

3. Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, котру отримали від зловмисників.

4. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Якщо ви або ваші знайомі все ж потрапили у ситуацію, коли незнайомі люди, представляючись міліціонерами, вимагають у вас гроші за вирішення яких-небудь питань, негайно дзвоніть у міліцію.

Івано-Франківський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: З початку сезону ...
Наступна новина: На Хмельниччині навчальний ...

КОМЕНТАРІ