Рівненська область: рятувальниками спільно із органами місцевої влади було проведено комплексне відпрацювання житлового сектору на території найбільших в області районів

Рівненська область: рятувальниками спільно із органами місцевої влади було проведено комплексне відпрацювання житлового сектору на території найбільших в області районів

06.12.14 17:34 0 740
4 грудня з метою попередження пожеж та випадків загибелі людей на них, співробітниками ДСНС спільно з головами сільських рад, соціальними працівниками, правоохоронцями було проведено комплексне відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів Володимирецького та Сарненського районів.

В першу чергу, перед початком відпрацювань у сільських радах відбувались короткі наради, на яких визначалися населені пункти, найбільш уражені пожежами та формувалися кілька бригад з представників ДСНС, міліції та працівників соціальних служб, які вирушили у різні напрямки.

У ході відпрацювання, учасники рейдових груп здійснили обходи особистих домоволодінь громадян. Особлива увага приділялася малозахищеним верствам населення, самотнім особам похилого віку, інвалідам, багатодітним та неблагополучним сім’ям, а також тим, хто зловживає спиртними напоями.

Під час відвідування помешкань виявлялась велика кількість порушень, зокрема у влаштуванні пічного опалення, у приміщеннях знаходились оголені дроти електромережі, люди використовували саморобні нагрівальні прилади, палили в приміщеннях та складали дрова біля печей. По мірі можливості ці порушення усувались на місцях, а громадяни ознайомлювались з основними правилами, яких необхідно дотримуватись для того, щоб в їх будівлях не виникла пожежа. Також їм вручались пам’ятки із основними заходами безпеки.

Водночас співробітники ДСНС перевіряли системи протипожежного водопостачання, гідранти, водонапірні вежі, природні вододжерела та під’їзди до них. Саме їх наявність та справність забезпечують швидке та успішне гасіння пожежі.

Крім того, у ході відпрацювання Озерської сільської ради у Володимирецькому районі, рятувальники Держслужби з НС та дільничний інспектор міліції, звернули увагу на велику кількість любителів зимової риболовлі, які перебували на крихкому льоду. До того ж місцевий ставок був тільки наполовину вкритий нестійкою кригою. Під час профілактичної бесіди, місцеві рибалки уважно вислухали офіцерів ДСНС та міліції та покинули небезпечне місце.

Головне управління ДСНС у Рівненській області нагадує, що найчастіше загоряння у житлових будинках відбуваються через замикання та перенавантаження електромережі, перегрівання печей, появи в кам'яній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання горючих і легкозаймистих рідин.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Небайдужі чернівчани ...

КОМЕНТАРІ