У Рівненській області косметики мають хороші перспективи працевлаштування

У Рівненській області косметики мають хороші перспективи працевлаштування

06.12.14 10:27 0 784
Успішно закінчила навчання група слухачок, які опановували у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професію косметика

Такі фахівці зараз нарозхват, адже відкриваються нові салони і центри краси, косметичні кабінети. Більше того, у групі вчилися слухачки із Рівненської, Закарпатської та Чернівецької областей, які вже мають базову медичну освіту, а дехто – ще й вищу педагогічну.

Упродовж шести місяців дівчата вчилися різноманітним косметичним процедурам (масаж, епіляція, макіяж, нанесення масок тощо), зокрема, й за допомогою апаратних методик. Слухачки вивчали основи анатомії та фізіології людини; будову та властивості шкіри; правила, засоби, прийоми виконання робіт; будову та правила експлуатації обладнання та інструментів; види матеріалів, препаратів, їх призначення та норми витрат; правила санітарії та гігієни; правила обслуговування відвідувачів та надання першої медичної допомоги.

Важливим етапом навчання була виробнича практика, яка передбачала знайомство з діяльністю провідних рівненських косметичних салонів та центрів, вивчення системи обслуговування клієнтів, набуття практичних умінь виконання косметичних процедур та спілкування з відвідувачами. Схвально оцінила знання та практичні навики багатьох випускниць власниця і керівник відомого у Рівному медцентру, лікар дерматолог-косметолог Яна Кравчук. Вона докладає чимало зусиль до навчання, по-материнськи опікується майбутніми косметиками.

Майстер виробничого навчання Ірина Максимів, яка, до речі, була випускницею першої групи косметиків РЦПТО ДСЗ, а тепер сама проводить заняття та передає свій практичний досвід слухачкам курсів, відзначила згуртованість групи та бажання дівчат навчатися новій професії. До створення сприятливої атмосфери доклала чимало зусиль і староста групи Євгенія Самсон, яка навчалася за власні кошти.

З випускницями після підсумкового іспиту провели бесіду й представники роботодавців – новоствореного центру здоров'я та краси, що незабаром розпочне свою діяльність у мікрорайоні «Північний» у Рівному, і салону краси «Наталія». Випускниці із Закарпаття Марина Жубинська та із Чернівців Оксана Руміга, які вже мають реальні місця працевлаштування, задоволені навчанням та умовами проживання у Рівному і радитимуть своїм землячкам здобувати професію у РЦПТО ДСЗ.

У навчальному закладі сподіваються, що всі випускниці закріпляться на своїх робочих місцях та матимуть успішну професійну кар'єру.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулись ...

КОМЕНТАРІ