Служба зайнятості Рівненщини - учасник проекту ЄС

Служба зайнятості Рівненщини - учасник проекту ЄС

06.12.14 12:20 0 826
Презентація довготривалого проекту під назвою «Покращення системи підготовки кадрів для потреб Волинського субрегіону» відбулася в Рівному. Він підтриманий Представництвом ЄС та розроблений у взаємодії з Рівненською, Волинською обласними державнми адміністраціями та громадською організацією «Волинський ресурсний центр». У колі соціальних партнерів – служба зайнятості Рівненщини

У презентації проекту взяли участь заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок та заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштування та надання послуг роботодавцям ОЦЗ Наталія Руда.

Головна мета проекту – поліпшити систему роботи кадрів на території обох областей, у тому числі – вивести на якісно новий рівень первинну професійну підготовку, профорієнтаційну роботу з учнями, оснастити частину ПТНЗ сучасним обладнанням. За словами представників команди з організації проекту, до якої входять освітяни, науковці, фахівці центрів зайнятості, головне – сприяти самозайнятості молоді регіону.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок зазначила: – До питань дослідження ринку праці, зокрема, й через опитування роботодавців та анкетування, будуть залучені спеціалісти регіональної служби зайнятості. Адже для збалансування попиту та пропозиції на ринку праці необхідні чіткі висновки: хто і на якому етапі буде потрібній працедавцям.

За словами Тетяни Новорок, велику увагу служба зайнятості області приділятиме організації роботи центрів кар'єри в ПТНЗ. Будуть використовувати той пласт хороших напрацювань і потужну базу прикладів, яка є в центрах зайнятості, в тому числі, стосовно досвіду започаткування власної справи випускниками закладів профтехосвіти. Також націлять увагу молоді на техніку пошуку роботи. Для цього планують популяризувати досвід інформаційно-консультаційних центрів служби зайнятості, які успішно працюють при Національному університеті «Осторозька академія» та Національному університеті водного господарства та природокористування

«Діти часто марнують 5 років життя, щоб лише отримати диплом, який може і не знадобитись. Ми вважаємо, що потрібно давати дітям більш правдиву інформацію про те, що чекає їх на ринку праці, щоб вони знали куди піти після школи», - каже президент ГО «Волинський ресурсний центр» Василь Кашевський.

Проектом передбачено чимало заходів, які допоможуть в майбутньому оцінити ринок праці. Серед них і створення інформаційної пошукової системи про ринок праці, і закупівля обладнання для 8-12 майстерень ПТНЗ, і видання порадників для учнів.

Проект впроваджуватиметься упродовж 30 місяців. Основну частину фінансування надає Євросоюз – 846 тисяч євро. Ще 220 тисяч євро – співфінансування з бюджетів обох областей.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ