Михайло Головко: "Необхідно змінити підхід до української економіки – насамперед змусити олігархів платити податки"

Михайло Головко: "Необхідно змінити підхід до української економіки – насамперед змусити олігархів платити податки"

06.12.14 19:15 0 890
"Кроки уряду є незрозумілими, тому що весь податковий тягар знову поклали на плечі простого народу, а олігархи залишилися в стороні". Про це 4 грудня 2014 року під час програми "Від першої особи" на радіо "Ера" заявив народний депутат України свободівець Михайло Головко. Націоналіст наголосив на важливих економічних законопроєктах, які ще в попередньому скликанні реєстрували свободівці, аби покласті край економічній кризі в країні. На жаль, жоден із цих законопроєктів керівництво Верховної Ради так і не внесло на розгляд парламенту.

"Ми ще в минулому скликанні від фракції "Свобода" реєстрували низку економічних законопроєктів, але жоден із них не було ухвалено. Особисто я був ініціатором проєктів законів "Про ліквідацію приватних монополій", які знищують малий і середній бізнес, "Про націоналізацію й повернення у державну власність стратегічних об'єктів, які незаконно були вкрадені", "Про повернення коштів з офшорів". Ми зараз знову реєструємо ці законопроєкти і будемо вимагати їх ухвалення в новому парламенті. Окрім нас ніхто й досі не насмілився поставити ці питання на голосування, аби повернути з офшорів 70 млрд. грн., незаконно виведених за останні роки з України. Усе це свідчить про лобіювання своїх інтересів олігархами й великим бізнесом", – зауважив парламентар.

Михайло Головко розповів про ще одну свободівську законотворчу ініціативу – законопроєкт "Про військовий збір", згідно з яким саме олігархи мають покривати витрати на армію, а не український народ. Зокрема, за прогресивною шкалою, той, хто декларує прибутки до пів мільйона, мусить сплатити 10% податку на армію, понад 1 млн. – 15%, понад 10 млн. – 20%, понад 100 млн. – 25%. Натомість уряд ухвалив рішення про стягнення 1,5% з простих українців, а олігархи знову опинилися в стороні.

Ще одна кричуща ситуація, що склалася в країні – це масове вимикання електроенергії. "Люди звертаються до мене з усіх регіонів і жаліються, що світло вимикають на 6-7 год. Це гірше, ніж у 90-ті! Садочки, лікарні, школи потерпають через відсутність електрики. У той самий час компанія Ахметова отримує електроенергію дешевше, десь за 42 долари за 1 мегават, а за кордон продає її вже на 10 доларів дорожче. Українська держава на тому втрачає. Більше того, експорт електроенергії не зменшився, бо в Ахметова є контракти, на яких він заробляє гроші, а держава економить на простих українцях, регулярно вимикаючи світло", – зазначив свободівець. У цей же час, уряд купив в Росії 600 тис. МВт електроенергії по ціні від 75 до 80 доларів, тобто майже вдвічі дорожче, ніж вітчизняна енергетика продає приватній структурі Ахметова. Більше з тим, олігархи приватизували за безцінь обленерго і облгази.

"Саме тому необхідно змінити підхід до української економіки, і в першу чергу – змусити олігархів платити податки, бо вони не сплачують їх до б'юджету України, оскільки їхні підприємства зареєстровано в офшорних зонах", – наголосив парламентар.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ