Десятки хмельничан стали жертвами фірми,яка надавала так звані «інформаційні послуги»

Десятки хмельничан стали жертвами фірми,яка надавала так звані «інформаційні послуги»

06.12.14 08:04 0 737
Правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження по факту шахрайства і здійснюють усі необхідні перевірки.

З оголошень в маршрутках, автобусах, газетах та Інтернет-виданнях люди дізнавалися про фірму, яка займалася ріелторськими послугами та працевлаштуванням. За словами потерпілих, працівники, які зустрічали клієнтів у доволі солідному офісі, були абсолютно переконливими, ніхто не міг запідозрити їх у брехні.

З кожним клієнтом фірми укладався спеціальний договір, за що стягувалась немаленька плата. От тільки в документі було чітко прописано, за що клієнт сплачує гроші — «…за надання інформаційних послуг». Тобто, жодних письмових зобов'язань про забезпечення клієнтів роботою чи квартирою шахрайки на себе не брали. На жаль, в більшості випадків потерпілі не звертали на це уваги.

Минав час, а клієнти фірми так і не отримали ні обіцяних послуг, ні грошей. Тоді до офісу почалося «паломництво» ошуканих громадян. Так тривало доти, доки товариство, яке, до речі, офіційно значиться у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців, не переїхало в інше приміщення.

Ошукані громадяни не змогли вирішити свої проблеми самостійно, тож організувались і звернулися за допомогою до Хмельницького міського відділу міліції. З потерпілими особисто зустрівся перший заступник начальника Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Сергій Трач. Підполковник міліції повідомив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України і уже проводять усі необхідні перевірки.

Наразі до Хмельницького МВ УМВС продовжують звертатися ошукані громадяни. Усі їхні заяви долучаються до кримінального провадження.

Міліція ж вкотре попереджає — не довіряйте тим, кого бачите вперше, якими б красномовними та доброзичливими вони не здавались, адже надмірна довірливість — ваш найперший ворог!

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку міський голова ...

КОМЕНТАРІ