На Хмельниччині довірливі подоляни перераховують шахраям десятки тисяч гривень

На Хмельниччині довірливі подоляни перераховують шахраям десятки тисяч гривень

07.12.14 12:27 0 639
За останні три місяці на Деражнянщині було зафіксовано чотири випадки шахрайства. Довірливі мешканці району стали жертвами псевдобанкірів та аферистів, які промишляють у мережі Інтернет, і перерахували зловмисникам близько 26 тисяч гривень.

У двох випадках потерпілі розмістили в Інтернет-магазинах речі на продаж. За деякий час до них зателефонували потенційні «покупці», які дуже нахвалювали товар і хотіли придбати речі, але оскільки вони були з інших регіонів, гроші пропонували перекинути на банківську картку. Під час так званого перерахунку грошей шахраї телефонували потерпілим і інструктували їх, казали, які операції потрібно виконувати. Довірливі продавці-аматори виконували всі інструкції «клієнтів», але замість того, щоб отримати гроші на рахунок, втрачали чималенькі суми: жінка, яка продавала весільну сукню, перерахувала шахраям 11 тисяч гривень, а продавці дитячого комбінезона — 5 тисяч.

Ще двоє мешканців Деражнянського району стали жертвами шахраїв, які представлялись працівниками банку. Одному із потерпілих зателефонували і повідомили, що потрібно терміново змінити пін-код картки, бо старий намагались зламати. Чоловік, нічого не підозрюючи, назвав свій пін-код, а через кілька годин отримав СМС-повідомлення про те, що з його рахунку зняли 6 тисяч гривень.

Іншій жертві псевдобанкірів запропонували збільшити ліміт кредитної картки, але для цього вони затребували певну інформацію про картку, яку потерпілий без вагань надав. Коли ж чоловік захотів уточнити деякі питання, зателефонував на номер, з якого йому дзвонили, але той вже був поза зоною. Насторожившись, потерпілий перевірив ліміт картки і побачив, що з неї зняли 4 тисячі гривень.

По усіх перерахованих фактах правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Міліціонери вкотре нагадують, що жодних операцій з картками клієнтів працівники банків в телефонному режимі не здійснюють.

Якщо ж ви намагаєтесь продати якийсь товар через мережу Інтернет, то не тримайте на картці, на яку вам будуть перераховувати гроші, великих сум. Це найпростіший спосіб убезпечити себе від клієнтів-шахраїв.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головний пріоритет ДАІ ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ