В Житомирській області сергій Машковський проводить робочі зустрічі з інвесторами

В Житомирській області сергій Машковський проводить робочі зустрічі з інвесторами

07.12.14 11:25 0 797
Вже вдруге за останні три тижні в Житомирській обласній державній адміністрації відбуваються робочі зустрічі з інвестиційними компаніями, які здійснюють свою господарську діяльність на території нашого регіону.

Ініціатором таких нарад є голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Перед початком діалогу посадовець наголосив на тому, що влада хоче почути проблеми агрохолдингових компаній та допомогти по можливості вирішити їх на обласному рівні. Голова облдержадміністрації звернувся до керівників підприємств із закликом співпрацювати та сплачувати податки на місцях, створювати нові робочі місця, легалізувати та підвищувати заробітну плату, а також відшукати можливості щодо розбудови села.

«Ми продовжуємо започаткований цикл зустрічей, на які запрошуємо керівників найпотужніших сільськогосподарських підприємств, що здійснюють виробничу діяльність на території області та є основним інвестором аграрного сектору економіки області. Аграрна галузь завжди була та залишається одним із найважливіших секторів економіки, однак недостатність фінансування сільськогосподарських підприємств, інфляційні процеси стримують її розвиток. Як голова обласної адміністрації роблю все можливе для прозорого залучення інвестицій на Житомирщину. Ми зацікавлені в тому, аби всі землі використовувалися за призначенням та місцеві бюджети наповнювалися», – сказав Сергій Машковський.

Голова Житомирської області вислухав проблеми, які виникають у керівників агрохолдингових компаній. Серед основних – питання оренди земель запасу і невитребуваних паїв.

Керівник департаменту агропромислового розвитку Микола Дідківський розповів, що протягом 2011-2013 років в агропромисловий комплекс області залучено 3,2 млрд. гривень інвестиційних коштів, з них у сільське господарство – 2,2 млрд. гривень, у харчову і переробну промисловість – 1,0 млрд. гривень. За оперативними даними поточного року залучено майже 1,0 млрд. грн. вітчизняних інвестицій, що на 200 млн.грн більше 2013 року.

Підбиваючи підсумки зустрічі голова облдержадміністрації Сергій Машковський сказав, що діяльність влади буде максимально спрямована на всебічне сприяння потенційним інвесторам: «Ми хочемо, аби кожен інвестор бачив в особі влади стратегічного партнера, а для цього потрібен постійний прямий діалог. Порушені вами питання будуть доручені для сприяння у вирішенні відповідним структурам та керівникам».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині про ...
Наступна новина: У Львові члени сімей ...

КОМЕНТАРІ