Очільник закарпатської міліції Сергій Шаранич: "Безвідповідально організовувати такі провокативні акції в умовах зовнішньої агресії"

Очільник закарпатської міліції Сергій Шаранич: "Безвідповідально організовувати такі провокативні акції в умовах зовнішньої агресії"

07.12.14 16:58 0 750
Міліція розбирається із ситуацією довкола Ужгородського університету. Наразі порушено і розслідуються кримінальні провадження за хуліганство та насильство щодо керівництва УжНУ.

Останнім часом з вини певних осіб склалася напружена ситуація довкола Ужгородського національного університету. Спочатку до міліції надійшла заява т.в.о. ректора О.Сливки щодо погроз на його адресу та перешкоджання в роботі з боку людини, що відповідає у навчальному закладі за протидію корупції. Ця людина одночасно є активістом Правого Сектору. Відповідно до заяви т.в.о. ректора, претензії активіста стосувалися ходу розслідування, що проводять слідчі МВС України відносно колишнього керівництва університету.

Дана заява зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування слідчим управлінням УМВС України в Закарпатській області за ст. 350 ч.1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок).

ж ця ситуація ще більше загострилася. Близько 11-ї години ранку на телефон 102 Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від секретаря приймальні Ужгородського національного універсистету про те, що в приміщення ректорату УжНУ вдерлися невідомі особи в камуфляжній формі й бешкетують.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група й керівництво міліції.

З′ясувалося, що чотири десятки осіб у камуфляжній формі перебувають в приміщенні УжНУ й пошкодили двері в кабінеті ректора університету. В.о. ректора УжНУ О.Сливки на той момент в приміщенні не було. На дверях виднілися наліпки «Правий сектор».

Всі особи, які брали участь в події, встановлені, в тому числі ті, що ховали обличчя за балаклавами. Також встановлена саме та особа, яка пошкодила двері кабінета ректора.

Вже зараз ця подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією «Хуліганство» (ст.296 ч.2 Кримінального кодексу України). Розслідування триває.

Очільник міліції Закарпаття Сергій Шаранич так прокоментував цю подію: Мирне, спокійне Закарпаття, на жаль, знову дало привід телеканалам на кшталт «Раша Тудей» показати своєму глядачу антиукраїнські витівки. Людина в камуфляжній формі, в балаклаві лякає пересічну людину в нашому европейському древньому місті. Безвідповідально організовувати такі провокативні акції в умовах зовнішньої агресії! Тому міліція не буде брати участі у провокаціях, а навпаки - ми діятимемо виключно в законний спосіб, провівши повне та об′єктивне розслідування цих подій в рамках кримінального провадження. Про що повідомимо громаду.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінницькі працівники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ