ДСНС України попереджає: обережно,ожеледиця!

ДСНС України попереджає: обережно,ожеледиця!

07.12.14 12:43 0 638
Відповідно до прогнозу Українського гідрометеорологічного центру, протягом вихідних на дорогах країни спостерігатиметься ожеледиця, крім більшості західних областей та Криму, в Криму та Приазов'ї окремі пориви вітру 15-20 м/с, вночі та вранці в Україні місцями туман, видимість 200-500 м.

Щорічно у холодний сезон, у зв’язку з ожеледицею, на автошляхах збільшується кількість автомобільних аварій. Водіям слід своєчасно в автомобілях змінювати літню гуму на зимову. Проте, навіть зимова гума не дає вам 100 % гарантії безпеки через несприятливі погодні умови, у тому числі і ожеледицю. ДСНС України закликає громадян утриматись від поїздок на власному автотранспорті.

Якщо, все ж таки, вам необхідно вирушити в дорогу, слід підготуватись до непередбачуваних життєвих ситуацій:

- одягти теплий одяг;

- взяти з собою в дорогу гарячий напій та їжу;

- мати повний бак пального;

- дотримуватись правил дорожнього руху та не перевищувати швидкість;

- взяти з собою справний і заряджений мобільний телефон.

Коли на вулиці ожеледиця, небезпека чекає не тільки на автомобілістів, а й на пішоходів, які часто отримують різні травми під час пересування вулицею при ожеледиці. У зв’язку з цим, ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки при перебуванні на вулиці.

Щоб зменшити ризик травмувань при ожеледиці:

- перед виходом з будинку змайструйте на підошви взуття «льодоступи» (прикріпіть шматок поролону або лейкопластиру і натріть піском). Людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю, або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом;

- жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними. Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях і уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу.

- будьте готовими до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб зменшити навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах, на тілі з’явилися пухлини – терміново зверніться до травмпункту.

Водії мають бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу: крім того, що через ожеледицю значно ускладнюється процес керування автомобілем (зокрема збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу.

Служба порятунку «101» наголошує: шановні громадяни, будьте пильними при ожеледиці, пам’ятайте про власну безпеку. Простіше уникнути біди, аніж боротися з її наслідками.

Прес-служба

ДСНС Укрїни
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Івано-франківський ...

КОМЕНТАРІ