Івано-Франківщина: у Державтоінспекції області відбулася зустріч з представниками Громадської Ради

Івано-Франківщина: у Державтоінспекції області відбулася зустріч з представниками Громадської Ради

07.12.14 10:42 0 891
Під час якої заслухали начальника відділу моніторингу та юридичного забезпечення щодо результатів спільної діяльності ДАІ з громадськими активістами впродовж трьох місяців, винесено на обговорення ряд проблемних питань та визначено шляхи їх вирішення.

Зокрема, для нагляду за дорожнім рухом щодобово залучається від 50 до 55 нарядів ДПС ДАІ, які здійснюють службу на 44 маршрутах патрулювання. У районних підрозділах спільно із представниками громадських організацій у вечірній та нічний час для нагляду за дорожнім рухом залучається в середньому по 20 громадян, по 1-2 представники громадських активістів та екіпаж. Щоденно по області формується 16 таких екіпажів.

Керівник Державтоінспекції області Валерій Некипілий зазначив: "Що ДАІ працює для людей, для їхньої ж безпеки. Тож ми невідкладно реагуємо на зауваження, готові працювати на перспективу нових змін, чекаємо пропозицій і готові їх виконувати, звичайно, що входить до нашої компетенції і виключно в межах дії правового поля".

Відповідно до поставлених завдань на серпневому засіданні, прозвітовано про проведення спільних профілактичних заходів під умовною назвою: «Увага! Спецсигнал!», спрямовані на виявлення та документування фактів ненадання водіями автомототранспорту переваг в русі оперативним транспортним засобам із увімкненими спеціальними світловими та звуковими сигнальними пристроями, в т.ч. автомобілям швидкої допомоги Рейдові відпрацювання проводилися на території обласного та районного центрів. Упродовж 3 днів за невиконання вимог п.3.2 ПДР 19 водіїв було притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ст.122 ч.3 КУпАП, якою передбачено штраф в розмірі від 510 до 680 гривень.

Працівниками Державтоінспекції спільно з працівниками УДСБЕЗ УМВС періодично здійснюються рейди щодо перевірки осіб та законності збирання благодійних внесків на проїзній частині вулично-дорожньої мережі.

В основному виявляються факти збору коштів громадськими активістами Благодійного фонду «Люди в дії» на лікування хворих дітей. Збір коштів та їх використання здійснюється у відповідності до вимог законодавства України. Водночас, за порушення вимог п.4.7 ПДР – 15 осіб за перебування на проїздній частині дороги притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.127 КУпАП. Вищезазначене питання і надалі залишається актуальним, оскільки згідно вказаної статті санкція штрафу складає від 51 до 85 грн., або попередження, які з метою запобігання конфліктним ситуаціям з громадянами застосовуються у більшості випадків. Доцільною буде допомога представників громадської ради в частині доведення громадським організаціям та благодійним фондам вимог щодо недопущення збору коштів на проїзній частині вулично-дорожньої мережі.

Також йшлося про результати проведення профілактичної операції «Номерний знак». Зокрема, виявлено та задокументовано 239 порушень водіями автотранспорту вимог підпункту пункту 2.9 ПДР щодо керування транспортними засобами, номерні знаки яких встановлені з порушенням вказаних вимог ПДР, або без них.

Обговорювалося питання причин зупинки транспортних засобів з іноземними номерними знаками, безпеки дорожнього руху на зупинках громадського транспорту, порядку реєстрації транспортних засобів тощо.

Заплановано проведення ряд профілактичних заходів зокрема у шкільних навчальних закладах з метою виховання у школярів навиків безпечної поведінки на дорогах та вулицях з метою недопущення дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Житомирській області до ...

КОМЕНТАРІ