Що потрібно знати про реєстрацію громадських організацій

Що потрібно знати про реєстрацію громадських організацій

08.12.14 21:28 0 1134
Реєстрація громадських організацій (ГО) регулюється нормами чинного Закону про благодійництво та Положення № 382. Існує також Закон про МДОО, в якому чітко прописані вікові вимоги до засновників та членам організацій. Існує також порядок реєстрації представництв громадських організацій інших держав в Україні.

У якості засновників вибираються тільки фізичні особи, яким на момент реєстрації ГО виповнилося 18 років. 

Обираємо статус громадської організації (ГО)

Міжнародні об'єднання працюють на території різних держав. Діяльність здійснюється при створенні представництва в тій чи іншій країні. 
Всеукраїнські ГО – діють по всій території України. 
Місцеві ГО – такі об'єднання реєструють в певному регіоні, районі чи області, де вони успішно здійснюють свою діяльність. Якщо запланована реєстрація громадської організації, слід вибрати підходящий статус.

Процедура підготовки до реєстрації ГО 

  1. Вибір назви. Згідно із Законом про створення об'єднань, назва організації складається з двох частин. Загальна частина відображає тип компанії (співтовариство, фонд, товариство, спілка, об'єднання). Друга частина - індивідуальна. Тут слід заздалегідь довідатися, чи немає аналогічних найменувань в інших організацій та вибрати власне, відмінне від інших. 
  2. Написання статуту. Тут, в першу чергу, вказують повне і скорочена назва, юридична адреса і статус організації; описують цілі і завдання, а також докладно перераховують, які види діяльності будуть здійснюватися. Останній пункт вимагає особливої ​​уважності. Якщо планується реєстрація громадських організацій, то в податковій інспекції необхідно буде отримати статус неприбуткової структури - це основний пункт створення об'єднання. Вказують порядок прийняття в члени і порядок вибуття, порядок створення місцевих осередків та правила використання особистого та загального майна, порядок внесення доповнень та змін до статуту. 
  3. Установча конференція. Приймають рішення про створення об'єднання, затвердження статуту і виборі керівництва. Результати вносять до протоколу зборів. 
  4. Сплата реєстраційного збору. При реєстрації громадської організації розмір збору залежить від статусу та виду діяльності. Обласні структури платять більше. При організації спілки інвалідів розмір збору знижується вдвічі. Дитячі та професійні об'єднання звільнені від сплати.

Источник: http://justa.com.ua/services/registratsiya-obshchestvennih-organizatsiy
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Посуда португальской ...
Наступна новина: Лечение радоновыми ваннами

КОМЕНТАРІ