На Хмельниччині у Кам’янці відкрили котельню на твердих видах палива

На Хмельниччині у Кам’янці відкрили котельню на твердих видах палива

09.12.14 08:23 0 707
П'ятого грудня в Кам'янці-Подільському за адресою вул. Пушкінська, 29 відбулося офіційне відкриття першої в Україні котельні, яка працює на твердих видах палива.

В тестовому режимі котельня працювала впродовж місяця та показала гарний результат роботи. Обладнані два котли тепловою потужністю по 0,7 МВт дають змогу обігріти корпуси міської лікарні, які тут розташовані, міську поліклініку, водолікарню та медичне училище.

Участь в офіційному відкритті нового об'єкту, який надаватиме тепло кам'янчанам взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин, міський голова Михайло Сімашкевич, директор ТОВ "Універсальна девелоперська група” Олег Яковлєв, голова державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, представники Чернівецької міської ради, депутати міської ради.

Сподівання на те, що проект буде розширюватися висловив перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Симчишин: " у Кам'янці ми побачили, що таке справжня енергетична незалежність. Це пілотний проект, і ми безперечно його підтримуватимемо, адже використовується не російський газ, а наша рідна українська солома. Сподіваюся, що найближчим часом енергетично незалежним буде не лише Кам'янець-Подільський, а й уся Хмельницька область”.

Як зазначив мер Кам'янця Михайло Сімашкевич: " ми бачимо, що енергетична, газова незалежність вкрай необхідні Україні. Наше місто впродовж декількох останніх років працює над тим, щоб мати власні котельні, які забезпечуватимуть теплом кам'янчан, незалежно від ситуації з газом. Ця котельня працюватиме на твердих видах палива, і ми будемо й надалі дбати про те, щоб скороти споживання газу та мати йому альтернативу”.

Директор ТОВ "Універсальна девелоперська група” Олег Яковлєв повідомив: "Кам'янець-Подільський було вибрано для реалізації цього проекту невипадково, тому що у вашому місті якнайкраще розвинене комунальне господарство. Плануємо, що до кінця року буде завершено будівництво ще двох котелень і сподіваємось, що на цьому наша співпраця з Кам'янцем не завершиться”.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Начальник управління ...

КОМЕНТАРІ