На Хмельниччині рятувальники під час пожежно-тактичного навчання ліквідували умовну пожежу на потенційно-небезпечному об’єкті

На Хмельниччині рятувальники під час пожежно-тактичного навчання ліквідували умовну пожежу на потенційно-небезпечному об’єкті

09.12.14 08:55 0 666
8 грудня на Білогірській нафтобазі відбулися пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з аварією на трубопроводі та загорянням нафтопродуктів. Ця база є об’єктом підвищеної небезпеки, адже на її території є 19 контейнерів із пально-мастильними матеріалами загальною місткістю понад 10 тис. куб. м.

За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу сталась розгерметизація трубопроводу з подальшим загорання нафтопродуктів. Помітивши горіння, черговий охоронець миттю повідомив до Служби порятунку «101» та відправив на стримування вогню добровільну пожежну дружину підприємства. До приїзду вогнеборців вони за допомогою первинних засобів гасіння намагалися стримувати горіння власними силами. Проте масштаб пожежі через високу горючість матеріалу та великий обсяг був занадто великим, тому самотужки впоратися добровольці не змогли.

Рятувальники 24-го державного пожежно-рятувального посту, які оперативно прибули за вказаною адресою, провели розвідку на місці події і встановили, що горять розлиті нафтопродукти біля резервуару №20. Майже впритул розміщені ще два резервуари, що могли щомиті спалахнути. Тож рятувальники провели оперативне розгортання та подали в осередок горіння повітряно-механічну піну. Попри гасіння займання, проводили охолодження сусідніх ємностей, щоб запобігти їх загоряння. Врешті вогнеборці зупинили розповсюдження полум’я та ліквідували горіння.

На завершення навчань керівництво нафтобази провело рятувальникам екскурсію, щоб вони могли вивчити об’єкт для кращого орієнтування на території в разі виникнення надзвичайної події.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибухових пристроїв в ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ