На Хмельниччині рятувальники нагадали людям,як поводитись на льоду

На Хмельниччині рятувальники нагадали людям,як поводитись на льоду

09.12.14 08:08 0 660
8 грудня у Хмельницькому співробітники Держслужби України з надзвичайних ситуацій разом із представниками засобів масової інформації провели рейд на найбільшій у місті водоймі – річці Південний Буг. Хоча лід ще не достатньо міцний, та це не стримує любителів зимової риболовлі та катання на ковзанах, яких у ці дні можна найчастіше побачити посеред замерзлої водойми. Більшість із них виходять на кригу, повністю не усвідомлюючи небезпеку, на яку наражаються.

Під час рейду рятувальники розповіли людям про заходи безпеки, яких неухильно потрібно дотримуватись, перебуваючи на льоду. Для того, аби не трапилося нещастя, слід пам'ятати, що виходити на лід можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см; масова пішохідна переправа може бути організована лише при товщині льоду понад 15 см, відстань між людьми повинна бути не менше 5 м. Рятувальники розповідали, що міцний лід має зазвичай синюватий або зеленкуватий відтінок. Крига білого або жовтуватого кольору не така міцна, а міцність льоду слід перевіряти палицею, але не ногою.

Всі повинні розуміти, яку небезпеку криє у собі лід, тому рятувальники розповсюджували серед відпочиваючих та рибалок листівки, де зазначено, як правильно себе поводити у випадку, якщо Ви провалились під кригу, або, як надати допомогу людині, яка провалилась у Вас на очах.

Пам'ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе Вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч з Вами. Не забувайте роз'яснювати ці правила дітям.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпатські міліціонери не ...

КОМЕНТАРІ