Jazz Bez: У Львові замість тріо з Італії виступить джазова еліта України

Jazz Bez: У Львові замість тріо з Італії виступить джазова еліта України

09.12.14 09:42 0 687
У суботу, 13 грудня,у рамках XIV Міжнародного фестивалю Jazz Bez у Львові відбудеться концерт «У колі друзів», на якому виступить проект відомого джазмена Ігоря Закуса Jazz Kolo.

Як повідомили організатори, музиканти з’являться на фестивалі неочікувано – раніше анонсувався виступ італійського Gianni Gebbia Magnetic Trio. Причина такої неочікуваної, але цікавої заміни проста – виявилося, що у Gianni немає паспорта.

«Справа в тому, що найчастіше ми гастролюємо містами тих країн, що входять до Євросоюзу, – розповів журналістам італієць. – Коли ж мої менеджери зайнялися оформленням квитків на фестиваль Jazz Bez, виявилося, що мій паспорт протерміновано на два роки».

Нагадаємо, для поїздок у межах ЄС, громадяни ЄС не повинні пред’являти документи так, як до цього ми звикли в Україні. Відтак італійський джазмен Gianna Gebbia просто не знав, що уже два роки живе без паспорта.

«Нам дуже прикро! – сказав музикант. – Спеціально для української публіки, яка багато пережила за минулий рік, ми готували особливу програму. Сподіваюся, обов’язково з нею приїдемо до Львова. Але уже, на жаль, наступного року».

Тому організатори фестивалю підготували для вибагливої джазової публіки ексклюзивний сюрприз. Проект Jazz Kolo з програмою «У колі друзів» – це восьмеро музикантів: Олександр Телепнев (труба), Віктор Павелко (саксофон), Ілля Єресько (клавішні, аранжування), Родіон Іванов (клавішні), Олександр Павлов (гітара), Ігор Закус (бас), Олександр Поляков (барабани) та Андрій Чайка (перкусія).

Jazz Kolo – це проект, створений для підтримки українського джазу та спрямований на об’єднання музикантів та розвиток української імпровізаційної музики. До проекту запрошуються кращі сили музичної еліти країни, утворюється новий, несподіваний, цікавий музичний продукт, який фіксується на аудіо та відео і становить архів вітчизняної джазової музики.

Програма «У колі друзів» створена музикантами, які по праву вважаються елітотою українського джазу. концерт складається з авторських композицій самих музикантів (Родіона Іванова, Іллі Єресько, Ігоря Закуса, Олександра Павлова). Це сучасна імпровізаційна музика, що увібрала в себе різні стилі, напрямки та тенденції джазу.

Також увечері 13 грудня на сцені Львівської філармонії з’явиться польський джазовий сикстет Moon Hoax, анонсований організаторами раніше.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ