У Львові вручили паспорти українцям,які переїхали з Криму та Донбасу

У Львові вручили паспорти українцям,які переїхали з Криму та Донбасу

09.12.14 09:27 0 647
8 грудня у приміщенні Львівської філії «Паспортного сервісу» т.в.о. начальника ГУ Державної міграційної служби Лідія Котеляк вручала перші паспорти молодим українцям, які переїхали у Львів із зони АТО та тимчасово окупованої території АР Крим. Нові паспорти вручали й жінкам-переселенкам, які зустріли своє кохання у Галичині.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

перший паспорт отримав молодий чоловік із Рубіжного, батьки якого залишились там, у зоні вогню. Дівчинка з Дебальцевого, де йдуть запеклі бої, прийшла на урочисте вручення разом із мамою. Не було перед камерами ЗМІ батька, який отримав паспорт замість своєї дитини, яку з Криму не випускають представники окупаційної влади. Ще одна дівчина, з Дебальцевого Донецької області, відмовилась від урочистого вручення через те, що в зоні небезпеки залишились її батьки.

Щасливими виглядали жінки, які прийшли отримувати паспорт із зміною прізвища у зв’язку з одруженням. Олена, з м. Керчі, АР Крим, зустрілась із чоловіком у Києві, коли там вирував Майдан. Він з Івано-Франківська. Ганна з Макіївки, Донецької області, вийшла заміж за львів’янина.

Лідія Котеляк, т.в.о. начальника ГУ ДМС України у Львівській області: «Там, на Сході, пліч-о-пліч воюють донеччани і галичани, луганчани і мешканці Криму. Ми є набагато ріднішими, аніж здається. До прикладу, воює в АТО чоловік Роксолани Василівни Кусько, начальника Галицького районного відділу міграційної служби Львова, де виписують паспорти переселенцям. Добровольцем із перших днів АТО пішов воювати і син Тетяни Чичирко, завідувача сектором, що опікується переселенцями на Львівщині.

За час тимчасової окупації ми вручили 37 перших паспортів молодим українцям із тимчасово окупованих територій. 38 паспортів – жінкам, які у ці нелегкі часи знайшли не лише прихисток на Львівщині, а й своє кохання.

Мігаційна служба Львівщини докладатиме усіх зусиль, щоб люди, які приїхали сюди, коли в їх дім прийшла біда, отримували нашу професійну допомогу вчасно і якісно».

Довідка.

Із травня цього року в приміщенні «Паспортного сервісу» працює кімната для переселенців із тимчасово окупованих територій України. За час її роботи надано 650 послуг людям, які знайшли на Львівщині прихисток від військових дій та анексії.

Понад 300 послуг отримали переселенці з Донецької області. Решта, майже порівну, ті, хто приїхали до нас із АР Крим та Луганщини.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У львівському обласному ...
Наступна новина: На Луцькому КХП № 2 буде ...

КОМЕНТАРІ