В Україну на відзначення 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля приїде папський легат

В Україну на відзначення 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля приїде папський легат

09.12.14 08:40 0 727
Папа Франциск посилає в Україну свого легата – кардинала Кристофа Шенборна, архиєпископа Відня, на святкування 10 грудня 25-річчя легалізації УГКЦ.

«Цим жестом Папа Франциск хоче висловити свою солідарність з українським народом, який так страждає», – відзначив глава УГКЦ блаженніший Святослав, інформує департамент інформації УГКЦ.

Архиєрей розповів, що якраз цими днями минає 25 років відтоді, як відбулася історична зустріч святого Папи Івана Павла ІІ з тодішнім очільником Радянського Союзу Михайлом Горбачовим. Після цього УГКЦ почала процес виходу з підпілля.

Глава УГКЦ наголосив, що візит кардинала Шенборна є важливим і знаменним: «З одного боку, увесь християнський світ зможе відчути своє єднання з християнами України. А з іншого боку, папський легат зустрінеться з Президентом України, щоб обговорити сучасний стан державно-церковних стосунків в Україні, щоб пригадати момент свободи нашої Церкви, водночас визначити наступні кроки, які потрібно зробити з боку держави, аби життя Української греко-католицької церкви в українській вільній державі відповідало європейським і міжнародним стандартам і нормам».

Глава церкви розповів, що в програмі візиту папського легата є кілька дуже цікавих подій. Зокрема, зустріч із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій. Кардинал також зустрінеться з переселенцями. Можливо, зустрінеться з пораненими солдатами.

Блаженніший Святослав відзначив, що важливим пунктом візиту буде участь його еміненції в нічних чуваннях, які відбуватимуться в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 10 грудня від 19.00 до 21.15. Нічні чування проходитимуть під гаслом «Не бійся, тільки віруй». Вірні спільно молитимуться за Україну, за наш народ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Семена подсолнечника ASPRIA
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ