На Волині тривають роботи зі встановлення меж об’єктів природно-заповідного фонду

На Волині тривають роботи зі встановлення меж об’єктів природно-заповідного фонду

09.12.14 12:20 0 739
У Волинській області здійснюються роботи по встановленню межприродно-заповідного фонду.

За повідомленням Головного управління Держземагентства області, станом на грудень землевпорядники Волині встановили межі семи об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення площею 34,18 тис. гектарів. Крім того, встановлено межі 57 об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення площею 15,1 тис. гектарів.

Як нагадують в землевпорядній службі, межі відповідних об'єктів встановлюються задля збереження об'єктів природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, а також задля забезпечення їх нормального функціонування на місцевості.

Загалом у області природно-заповідний фонд місцевого значення налічує 358 об'єктів, загальна площа таких об‘єктів складає 102,22 тис. гектарів.

Як інформують фахівці органів земельних ресурсів Волині, на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням. З урахуванням цих обставин землевпорядниками на видано 90 державних актів на право користування об'єктами природно-заповідного фонду загальнодержавного значення на площу 29,82 тис. гектарів.

Довідково:

Землі природно-заповідного фонду – це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Порядок встановлення меж об'єктів природно-заповідного фонду затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1094. Цей Порядок визначає механізм розроблення проектів землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення.

Про це повідомили в Державному агентстві земельних ресурсів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ