На ДП «Волинський облавтодор» заборгованість із виплати заробітної плати сягає 2,3 млн. грн.

На ДП «Волинський облавтодор» заборгованість із виплати заробітної плати сягає 2,3 млн. грн.

09.12.14 16:17 0 667
Існуюча мережа автомобільних доріг загального користування в області обслуговується 12 філіями ДП "Волинський облавтодор". У зв'язку із значним зменшенням обсягів фінансування в поточному році три філії було реорганізовано, що зумовило зменшення чисельності працівників із 948 осіб до 810. Це надало можливість додатково нарахувати кошти у сумі 1,1 млн. грн. За 12 місяців філіями облавтодорів виконано робіт власними силами на суму 55 млн. грн. Одночасно із значним зменшенням фінансування протягом поточного року утворилася значна заборгованість перед підприємством замовниками, які не здійснили оплату за виконані роботи. На цьому наголосив під час оперативної наради директор ДП «Волинський облавтодор» Олександр Зіньков.

- Середньомісячна заробітна плата працівників становить 2 тис. 130 грн, а це на 550 грн менше в порівнянні з минулим роком. Станом на 1 грудня цього року заборгованість із виплати заробітної плати сягає 2,3 млн. грн. Це зумовлено несвоєчасним та неритмічним надходженням коштів за виконані підприємством роботи. А також частина коштів, які надходили на рахунки облавтодору, не мали реального підкріплення, - зауважив Олександр Зіньков.

За його словами, з метою ліквідації підприємством заборгованості з виплати заробітної плати, вони неодноразово разом з профспілкою зверталися до Кабінету Міністрів України, до народних депутатів України та Укравтодору. Водночас керівники філій проводили відповідну роботу з боржниками. Але це не дало значних результатів.

- Погашення заборгованості можливе лише при умови вчасного надходження коштів з Держбюджету та погашення існуючої заборгованості за виконані підприємством роботи, - акцентував він.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручи директорові департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івану Мирці на прикладі декількох філій провести детальний аналіз та реально оцінити ситуацію, в якому стані знаходяться облавтодори.

- В області спостерігається тенденція зростання заборгованості з виплати заробітної плати. Cтаном на 5 грудня борг збільшився на 2 мільйони гривень. Так за останній місяць заборгованість зросла на Луцькому підприємстві електротранспорту майже на 100 тисяч гривень. Практично вдвічі збільшився борг на ДКП «Луцьктепло». Не зменшується заборгованість і у приватному ВУЗі «ВІЄМ». У цьому переліку залишається і волинський автодор із його філіями.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: Управління ДСНС у ...

КОМЕНТАРІ