На Волині триває реалізація проектів із заміщення споживання природного газу шляхом переобладнання газових котелень на твердопаливні

На Волині триває реалізація проектів із заміщення споживання природного газу шляхом переобладнання газових котелень на твердопаливні

09.12.14 09:07 0 685
На Волині триває реалізація проектів із заміщення споживання природного газу шляхом переобладнання газових котелень на твердопаливні. Заміна відбувається за кошти субвенцій з Державного бюджету у сумі 12,1 млн грн. та за рахунок приватних інвесторів. Про це на оперативній нараді повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимир Банада.

- У реєстрі переобладнання котелень на альтернативну теплоенергетику в області передбачено дев'ятнадцять об'єктів, із них шістнадцять, де розпорядниками коштів є міста та райони області, ще три відносяться до компетенції управління охорони здоров'я. Станом на четверте грудня з дев'ятнадцяти котелень запущено одну, дві котельні планують запустити до 10 грудня, чотири – до 15 грудня, дві – до 24 грудня, дев'ять – до 31 грудня поточного року. І лише одну котельню в Ковелі запустять у 2015 році, - зазначив Володимир Банада.

За його словами, у 2014 році інвестиційні проекти у галузі виробництва та постачання теплової енергії у 23 закладах бюджетної сфери реалізують сім компаній. Станом на 4 грудня цього року в області повністю проведено всі стадії процесу від оренди приміщення і проведення робіт із модернізації до підписання кінцевої угоди на постачання теплової енергії у десяти бюджетних об'єктах тепло генерації, 9 – газоспоживачі, 2 – твердопаливні.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив першому заступникові Сергію Кудрявцеву проаналізувати реальний стан справ щодо заміни газових котлів на твердопаливні. Крім того, зауважив, що слід звернути увагу на правильність використання коштів, які надійшли з Держбюджету, адже питання є надзвичайно важливим.

- Якщо ми не зможемо за останні 12 днів справитися з виконанням даного завдання, гроші повернуться назад в Держбюджет. Непокоюся, що наступного року всі наші заявки і прохання в міністерствах будуть відхилені, - підсумував Володимир Гунчик.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дорожньо-транспортний ...
Наступна новина: У школах провінції Онтаріо ...

КОМЕНТАРІ