На Луцькому КХП № 2 буде новий директор

На Луцькому КХП № 2 буде новий директор

09.12.14 09:29 0 844
Питання функціонування ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» - на контролі представників виконавчої влади краю. Так у минулу п'ятницю голова облдержадміністрації Володимир Гунчик підписав лист, адресований міністрові аграрної політики та продовольства України Олексієві Павленку. В документі – аналіз ситуації на підприємстві та прохання розглянути питання передачі КХП № 2 до сфери управління Державного агентства резерву. Вже цього тижня Володимир Гунчик перебуватиме у відрядженні у Києві, а відтак і підніматиме на рівні міністерства відповідне питання.

Окрім того, голова облдержадміністрації дав завдання оголосити конкурс на заміщення посади директора КХП № 2. Водночас висловив застереження: очолить підприємство лише той, хто має чітке бачення виведення комбінату з кризи й план подальшого розвитку.

- Зробіть усе необхідне і оголошуйте конкурс на заміщення посади керівника державного підприємства, - наголосив Володимир Гунчик, обговорюючи питання функціонування ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» під час оперативної наради. – Я ж узгоджу всі питання, пов'язані з призначенням, на рівні міністерства. Головна умова – претендент повинен подати й захистити план дій, куди увійдуть конкретні пропозиції щодо стабілізації роботи підприємства. Директором має бути не ставленик поважного відомства, а людина з чітким баченням ситуації та шляхів виходу з неї.

Відтак, за тиждень будуть готові умови конкурсу. ж вкотре відбудуться збори трудового колективу. Варто нагадати, що працівники підприємства зайняли активну позицію й спільно з робочою групою, утвореною за ініціативи виконавчої влади краю, напрацьовують механізм порятунку одного з п'яти найпотужніших підприємств України відповідного профілю.

- Не розумію, чому переважна більшість ініціатив – від облдержадміністрації, а не від керівництва підприємств, - підкреслив Володимир Гунчик. – Директори з'являються тоді, коли піднімається хвиля протестів і люди виходять на вулицю. Чому директори не відпрацьовують питань спільно з представниками адміністрації? Часто буваю у міністерствах, а там не помітиш жодного із керівників проблемних підприємств. Чому не відстоюють інтересів? Для мене то – не зрозуміла позиція. Для нас же не існує державного підприємства, комунального чи якогось іншого. Є підприємство Волині. І цим усе сказано.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ