Виконання бюджету області: спостерігається позитивна динаміка

Виконання бюджету області: спостерігається позитивна динаміка

09.12.14 15:56 0 782
За 11 місяців 2014 року до загального фонду бюджетів усіх рівнів надійшло понад 4 млн грн. податків, зборів та інших обов'язкових платежів, що на 129,9 млн грн (3,3 %) більше, ніж вдалося зібрати за аналогічний період минулого року. Відповідну інформацію повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, доповідаючи під час оперативної наради про підсумки виконання бюджету області за 11 місяці цього року.

- Стабільно нарощуємо доходи місцевих бюджетів, обсяг яких, якщо порівнювати з минулим роком, зріс на 7,7%, - підкреслив Ігор Миколайович. – А це – 73 мільйони 500 тисяч гривень.

Доволі високим на Волині є рівень виконання місцевих бюджетів – 105,2%. Перевиконання фіксують і в обласній казні – 107,4%. Якщо ж порівнювати із 2013-м, то 12 місяців тому мали трохи інші показники: 92,9% та 91,9% відповідно. За сухими цифрами – важливий момент: від перевиконання отримано додатковий фінансовий ресурс у розмірі 54 млн грн.

- Слід розуміти, що є позитивні тенденції, а є негативні, ­ підкреслив голови облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Зростання надходжень до місцевих бюджетів – це, безумовно, плюс. Це свідчення того, що політика облдержадміністрації є правильною й за підтримки на місцях дала результат. Маємо ресурс – 54 мільйони. Але хочу наголосити: не всі наявні можливості представники місцевого самоврядування використовують сповна. Зокрема – в частині зарплат у конвертах, земельних питань тощо. Щодо негативних моментів, то маємо збільшення податкового боргу. За тими чи іншими схемами кошти залишаються за платниками податків. Тож необхідно ретельно проаналізувати стан справ.

Як позитивний момент голова облдержадміністрації відзначив стабільність у роботі головного управління Державної казначейської служби України у Волинській обл.

- Пам'ятаю кінець 2013-го, коли платежів не здійснювали і значна частина коштів як заборгованість перейшла у 2014 рік, - нагадав Володимир Гунчик. – маємо зовсім іншу картину. Працюємо на максимальну кількість розрахунків. Погашення короткострокових позик – свідчення того, що бюджет дозволяє здійснювати розрахунки без залучення кредитів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Вінничина: за втручання ...

КОМЕНТАРІ