Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель зустрівся з колективом Луцького клінічного пологового будинку

Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель зустрівся з колективом Луцького клінічного пологового будинку

09.12.14 08:25 0 674
Кілька днів триває дискусія навколо функціонування жіночої консультації у Луцькому клінічному пологовому будинку. Через відсутність достовірної інформації породжується багато чуток навколо існування закладу. У зв'язку з цим міський голова Микола Романюк доручив начальнику управління охорони здоров'я Федору Кошелю провести зустріч з трудовим колективом, аби роз'яснити їм ситуацію.

Під час зустрічі з колективом Луцького клінічного пологового будинку Федір Кошель зазначив, що управління охорони здоров'я сприяє наближенню акушерсько-гінекологічної допомоги за місцем проживання у межах пішохідної доступності в центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. За його словами, був виданий відповідний наказ, проте громадськість неправильно його трактувала, що породило певне занепокоєння. Федір Кошель повідомив, що жіночої консультації ніхто закривати не буде та й скорочувати лікарів теж. Він роз'яснив, що, відповідно до чинного законодавства, вагітні жінки за їхнім вибором можуть стати на облік для спостереження в лікаря акушер-гінеколога як за місцем проживання, так і в жіночій консультації.

Федір Кошель впевнений, що чутки та конфліктну ситуацію навколо жіночої консультації штучно породжують певні зацікавлені депутати міської ради. Вони ініціюють проведення зборів трудового колективу, майбутніх породіль та депутатського корпусу. За його словами, вагітні жінки дуже емоційні, а їм хвилюватися не можна, щоб не зашкодити своєму та здоров'ю дитини. Зустріч колективу з депутатським корпусом та представниками міської ради провести можна, аби обговорити проблемні питання матеріально-технічного забезпечення закладу.

Підтримав начальника управління охорони здоров'я й головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук, який зауважив, що вагітних жінок не можна хвилювати і таку зустріч треба проводити без їхньої участі. За його словами, майбутні мами мають думати про здоров'я своїх малюків.

Михайло Токарчук наголосив, що у пологовий будинок та жіночу консультацію звертається багато жінок, які мешкають не у Луцьку. Їм надаються відповідні послуги. За 10 місяців 2014 року уже прийнято 4585 пологів. Це значне навантаження на колектив. Михайло Токарчук і лікарі, які брали участь у зустрічі, наголошували на відсутності необхідного сучасного обладнання в пологовому будинку.

Також Михайло Токарчук поінформував, що нині йде мова про проведення реформи системи охорони здоров'я. За його словами, очікуються значні зміни, а тому необхідно постійно підвищувати свій кваліфікаційний рівень.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ