У міській раді обговорили напрямки співпраці між Луцьком та Республікою Польща

У міській раді обговорили напрямки співпраці між Луцьком та Республікою Польща

09.12.14 11:58 0 635
У міській раді відбулася робоча зустріч із делегацією з Республіки Польща. У заході взяли участь заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, начальник управління міжнародного співробітництва і проектної діяльності Віра Кудрявцева, голова Комітету міської економіки Національної економічної палати у Варшаві Зенон Кічка, представники центрів зайнятості Польщі, Волині та Луцька. Також, аби поділитися досвідом у сферах бізнесу та підприємництва, у зустрічі взяли участь підприємці Польщі.

Тарас Яковлев привітав у нашому місті іноземних колег та зауважив, що основною метою заходу є обговорення реалізації подальших спільних проектів, залучення інвестицій та розвиток бізнесу. Він відзначив, що міська рада в особі Зенона Кічки має хорошого партнера та колегу, адже у співпраці з ним у нашому місті реалізовується проект «Луцька агломерація – співпраця і розвиток місцевих громад прилеглих територій». До слова, під час зустрічі Зенон Кічка зауважив, що обрання такої теми — заслуговує поваги, адже тільки на перший погляд вона є теоретичною, через 2-3 роки громада міста зможе оцінити важливість цього проекту.

На його переконання, така форма співпраці, як шня — це можливість поєднати бізнес та органи місцевого самоврядування, що і вимагає ЄС. Так, аби показати напрацювання щодо людських капіталовкладень представники Малопольського воєводського центру зайнятості представили власні проекти. Вони окреслили напрямки роботи, адже за їх словами, розвивати ринок праці — складно, необхідно постійно вивчати його потреби, аналізувати ефект від заходів, що впроваджуються у цьому напрямку. Майже всі вони мають досвід у цій сфері близько 10 років, а за словами пана Зенона Кічки — це один за найпотужніших центрів зайнятості у Польщі щодо розвитку людських капіталовкладень. Тож він запропонував, аби у Луцьку створити своєрідний клуб польських експертів щодо зміцнення людського капіталу.

Були присутні на зустрічі і представники бізнесу, які приїхали до Луцька із готовою бізнес-пропозицію. Мова йде, про заміну котлів газового обігріву на екологічне опалення пелетами та встановлення польського обладнання для очисних споруд. “Ми готові, щоб Луцьк став регіоном для експортерів Польщі. Наше місто може надавити сировину для котлів, що виробляють ваші підприємства”, - зауважив заступник міського голови Тарас Яковлев.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині майбутнє ...

КОМЕНТАРІ