Волинська область: рятувальники проводять профілактичні рейди у місцях зимової риболовлі (фото,відео)

Волинська область: рятувальники проводять профілактичні рейди у місцях зимової риболовлі (фото,відео)

09.12.14 11:16 0 767
5 грудня з метою перевірки дотримання заходів безпеки на водоймах фахівці Управління ДСНС України у Волинській області разом із працівниками ЗМІ провели профілактичний рейд на річці Стир в обласному центрі. Відверто кажучи, побачене викликало нерозуміння і здивування від того, як люди зневажливо ставляться до власного життя.

Нехтуючи правилами безпеки, незважаючи на застереження, на тонкому льоду річки в районі мосту ловили рибу декілька десятків затятих любителів зимової риболовлі. На заклики рятувальників переміститися в безпечне місце вони запевняли, що у кожного є мотузка, палиця, і вони знають правила поведінки на кризі та витримують відстань не менше 5 метрів один від одного. У ході рейду рятувальники нагадали рибалкам основи безпеки та вручили пам’ятки з правилами поведінки на льоду та у разі потрапляння під кригу.

Під час риболовлі громадянам не слід забувати про небезпеку льодового покрову. Безпечним вважається прозорий лід синюватого або зеленуватого відтінку при температурі повітря нижче 00С. Щоб витримати вагу однієї людини, він повинен бути товщиною не менше 7 см, а декількох – 15 см. Виходити на водоймища вкрай небезпечно, якщо лід має білий чи сірий колір або на вулиці встановилася плюсова температура. Щоб уникнути лиха, перш, ніж ступити на лід, пропонується обережно простукувати його палкою. Якщо після першого удару він пробивається і на ньому з’являється вода, далі йти не можна. Не варто перевіряти міцність льоду ударами ніг. Люди часто не приділяють правилам безпеки на льоду належної уваги і наражають себе на невиправданий ризик, безпечно прямуючи по водоймах. Як результат, торік взимку потонуло 5 волинян.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові внаслідок ...
Наступна новина: 24 грудня – страйк ...

КОМЕНТАРІ