Начальник УМВС Волині: "Міліція припинила конфлікт під час проведення футбольного матчу в Луцьку"

Начальник УМВС Волині: "Міліція припинила конфлікт під час проведення футбольного матчу в Луцьку"

09.12.14 14:47 0 649
Завдяки належно налагодженій взаємодії правоохоронців із представниками футбольного клубу та ультрас вдалося попередити можливе порушення законодавства.

Вчора в обласному центрі на стадіоні „Авангард” під час футбольного матчу між ФК „Волинь” (Луцьк) – ФК „Металіст” (Харків) за три хвилини до завершення поєдинку близько двадцяти уболівальників команди господарів, незадоволені суддівством, вибігли на поле. Суддівська бригада прийняла рішення про припинення футбольного матчу.

– Загалом на стадіоні було близько 1000 уболівальників, 200 із яких – у фан-секторі ФК «Волинь», – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Громадський порядок на стадіоні підтримували стюарди та працівники приватної охорони, оскільки статтею 15 Закону України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки, у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» передбачено, що відповідальність за забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території спортивної споруди і її трибунах несуть організатори футбольного матчу та футбольний клуб. Разом із тим, працівники міліції можуть перебувати лише на прилеглій до спортивної споруди території.

Полковник міліції відзначив, що договір із працівниками органів внутрішніх справ щодо забезпечення охорони громадського порядку під час проведення матчу не укладався, а відтак правоохоронці перебували у резерві та поблизу воріт пропуску глядачів для надання допомоги стюардам і контролерам.

– Коли ж уболівальники вибігли на футбольне поле, бригада арбітрів припинила матч та вийшла у суддівську кімнату. Згодом представники ультрас чекали арбітрів під стадіоном. Завдяки проведеній правоохоронцями профілактичній роботі уболівальники розійшлися, а арбітри у супроводі міліціонерів покинули територію спортивної споруди, - повідомив Петро Шпига.

Таким чином завдяки злагодженим діям правоохоронців грубих порушень громадського порядку та конфліктів не допущено. Разом із тим, працівники органів внутрішніх справ запланували ряд заходів за участю представників футбольного клубу та ультрас із метою проведення профілактичної роботи, спрямованої на попередження будь-яких протиправних проявів під час проведення матчів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ