В Закарпатській області  вогняна стихія господарювала у двох лазнях

В Закарпатській області вогняна стихія господарювала у двох лазнях

09.12.14 15:56 0 652
Перше повідомлення про загорання в лазні на приватному обійсті місцевого 39-річного мешканця, що в селі Кам’яниця Ужгородського району, надійшло в оперативно-рятувальну службу Закарпаття 7 грудня о 18:30.

Приборкувати стихію поспішили чергові відділення 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин з обласного центру. На час прибуття професіоналів, споруда вже майже повністю була охоплена полум’ям. О 19:40 пожежу було локалізовано, а близько дев’ятої вечора повністю ліквідовано.

Результатом пожежі стали знищені: дерев’яні стропила, телевізор, бойлер, вікна, двері та частина речей домашнього вжитку. Також полум’я пошкодило крівлю лазні на площі орієнтовно 35 кв. м, частину речей домашнього вжитку та закоптило стіни лазні.

Зі слів власника, він, розтопивши лазню, пішов у справах у житловий будинок, а через деякий час помітив, що з неї йде дим та виривається назовні полум’я.

Також, 7 грудня горіла лазня і в Ужгороді на приватному обійсті 50-річного мешканця обласного центру, що на вулиці Дворжака. Повідомлення про це оперативно-рятувальна служба Закарпаття отримала о 21:34. На місце події поспішили бійці ДСНС 14-ї державної пожежно-рятувальної частини та Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області.

Для приборкання пожежі вогнеборцям знадобилося 12 хвилин, а ще через годину її повністю ліквідували. Вправність рятувальників не дала змоги вогняній стихії набрати сили й знищити лазню. Правда, все ж згоріли дерев’яні стропила та частина речей домашнього вжитку. Також на площі 15 кв. м пошкоджено крівлю споруди, частину речей домашнього вжитку та закопчено стіни.

Остаточні збитки та причини загорання даних пожеж встановлюються. Щодо останніх, то в обидвох випадках серед ймовірних розглядається несправність пічного опалення.

«З настанням холодної пори в оперативно-рятувальну службу краю все більше надходить повідомлень про пожежі причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням. Так, на вже 60 разів горіло саме з цієї причини. Отож рятувальники Закарпаття звертаються до громадян з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки та не користуватися несправним пічним опаленням й грубками, які мають тріщини. Треба зігріватися безпечно. Адже від дотримання елементарних правил залежить безпека людського життя. Рятувальники бажають вам теплої зими, і головне, нехай тепло у вашому домі буде безпечним», - наголосив, коментуючи ситуацію, начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослва Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Виконання бюджету області: ...

КОМЕНТАРІ