Комунальники та дорожники Чернігівщини готові до зими

Комунальники та дорожники Чернігівщини готові до зими

09.12.14 12:29 0 692
Комунальні та дорожні служби області запевняють, що готові до зими та «озброєні» необхідною технікою. Про це йшлося 8 грудня, на черговому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

За словами заступника директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА В'ячеслава Сальникова, на випадки значних снігопадів в області підготовлено до 160 одиниць спецтехніки. Також проведена робота з органами місцевого самоврядування щодо додаткового залучення транспорту будівельних організацій. Для боротьби з ожеледицею на дорогах і тротуарах заготовили майже 30 тисяч тонн фрикційних матеріалів.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг України в області Євгеній Зражевець, літній сезон експлуатації доріг загального користування завершився успішно. На балансі Служби знаходиться понад 7 тисяч кілометрів автодоріг, з яких 40% — державні, а 60% — місцеві.

— Найважливішим досягненням дорожників у поточному році, є капітальний ремонт мосту поблизу міста Прилуки, який проходить через залізничне полотно. Руйнування почалися після проходження по ньому колони танків у зону АТО. Під час робіт, що тривали 2 місяці, було замінено три балки та зроблено нове тротуарне покриття. Кошторисна вартість ремонту склала близько 2,5 мільйонів гривень. Рух автотранспорту буде відкрито вже на цьому тижні, — повідомив Євгеній Зражевець.

Окрім цього, було виконано значний обсяг робіт з покращення стану автодоріг загального користування. Для цього залучалася техніка ряду субпідрядних дорожніх організацій та застосувалися сучасні новітні технології та матеріали.

Про особливості прибирання вулиць Чернігова від снігу доповів начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради Олександр Лазаренко. Він зазначив, що для проходження зимового періоду підготовлено 81 одиниця комунальної снігоприбиральної техніки та укладені договори на оренду 25 одиниць допоміжної важкої техніки. Заготовлено майже 10 тисяч тонн піску. У разі сильних снігопадів комунальники чиститимуть у першу чергу під'їзди до багатоповерхівок та шляхи для спецавтотранспорту.

Безпосереднім очищенням і доглядом доріг в обласному центрі займається, також, КП «АТП - 2528» Чернігівської міської ради. Як розповів його керівник Святослав Трохименко, закуплено 9 вагонів солі та підготовлено стільки ж тисяч тонн піщано-сольової суміші. На підприємстві налічується 54 одиниці зимової техніки, для якої розроблений графік виїзду на прибирання. Насамперед, чиститимуть маршрути тролейбусів та громадського транспорту.

Під час брифінгу представники ЗМІ мали змогу також почути вичерпні відповіді на численні запитання, які стосувались фінансування дорожньої галузі, якості асфальтно-бетонного покриття, облаштування «лежачих поліцейських», ремонту доріг місцевого значення, нагляду за станом доріг та оперативного реагування на гострі ситуації.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ