У Рівненській області рятувальники продовжують відпрацювання житлового сектору

У Рівненській області рятувальники продовжують відпрацювання житлового сектору

09.12.14 08:07 0 670
З початку поточного року у Рівненському районі виникло 164 пожежі, під час яких виявлено загиблих 7 осіб, із них 2 дитини. Основними причинами виникнення пожеж були порушення правил пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації електроустановок, необережне поводження з вогнем, порушення правил обладнання та експлуатації печей.

З метою зменшення кількості пожеж та загибелі на них громадян у Рівненському районі, працівниками Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС та 3-го державного пожежно-рятувального загону було проведено відпрацювання житлового сектору. Було створено 3 робочі групи та охоплено Олександрійську, Шубківську та Тайкурську сільські ради.

У ході відпрацювання приватного сектору здійснені подвірні обходи житлових будівель та проведено профілактичні бесіди з громадянами, які відносяться до «групи ризику» - самотніх осіб похилого віку, багатодітних сімей, осіб, які зловживають спиртними напоями, неблагополучних сімей, інвалідів та тих, які потребують соціальної підтримки.

Учасники рейдових груп вручили листівки, плакати та пам’ятки з правилами пожежної безпеки в побуті у зимовий період. Також у ході рейду, зверталася увага на стан пожежної безпеки в житлових будинках, стан електропроводки, димоходи, печі тощо. У разі виявлення порушень фахівці ДСНС показували власникам помешкань як їх усунути, або усували разом із господарем.

Слід додати, що такі відпрацювання у житловому секторі будуть проводитись до кінця опалювального сезону.

Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області звертається до усіх мешканців з проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні опаленням, електропобутовими та газовими приладами. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! У разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером 101.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ