Тернопільський благодійний фонд «Карітас» відсвяткував своє 20-річчя

Тернопільський благодійний фонд «Карітас» відсвяткував своє 20-річчя

09.12.14 14:40 0 645
6 грудня Тернопільський благодійний фонд «Карітас» відзначив 20-ту річницю від дня створення. З цієї нагоди в Церкві Успіння Пресвятої Богородиці відбулася святкова Божественна Літургія, яку очолив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк.

«Християнське покликання – це життя, віддане служінні Богу і людям, незважаючи на їх звання, соціальний стан чи славу, - зазначив архиєпископ. – у 20-у річницю хочу подякувати Богу за щедрі ласки, дари протягом цього часу. Це правда, що не кожне добре діло відразу побачать люди і що за це отримаємо похвалу. Добрі справи будуть винагородженні тільки в небі».

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра зазначив, що одне з завдань християнина – здобувати святість через милосердя.

«Благодійний фонд «Карітас» об'єднує небайдужих людей, які відчувають свою місію в суспільстві і готові прийти на допомогу тим, хто потребує особливої допомоги, турботи і опіки, - зазначив Леонід Олексійович. - За 20 років фондом спільно з працівниками соціальних служб та медиками ралізовано багато соціальних проектів. Це структура, яка постійно розвивається, переймає новий досвід, впроваджує нові методи роботи з представниками соціально-незахищених верств суспільства. Сподіваюся, спільними зусиллями разом з «Карітасом» нам вдасться реалізувати ще багато ініціатив не тільки на рівні міста, а й області».

За словами генерального секретаря «Карітасу» в Україні Анатолія Козака, мережа «Карітасу» у світі налічує близько 200 організацій.

«Наразі в Україні є 14 єпархіальних осередків «Карітасу». Розширити цю мережу дуже просто. Створити новий осередок організації можна при кожній місцевій парафії», - розповів Анатолій Козак.

Також з нагоди ювілею в «Карітасі» відбулася презентація книги «Там, де живе милосердна любов», у якій представлено основні напрямки діяльності благодійного фонду.

Довідково:

Перша організація «Карітас» відкрилася у німецькому місті Фрайбург 1897 року завдяки старанням отця Лоренца Вертмана. «Карітас» України – міжнародний благодійний фонд, заснований у 1994 році для координації зусиль доброчинних організацій, місцевих громад Української греко-католицької церкви, представлення їх на національному рівні, розвитку співпраці з закордонними осередками «Карітасу».

Одночасно з заснуванням «Карітасу України» у травні 1994 року за благословенням владики Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Михаїла (Сабриги) було засновано благодійний фонд «Карітас» і на теренах Тернопільщини. у фонді працює біля 30 працівників і десятки волонтерів, які отримали кваліфіковану підготовку для праці з потребуючими. Створена мережа парафіяльних «Карітасів», зокрема, у Зборові, смт. Козовій, с.Остап'є, парафіях св. Володимира та Ольги, Архістратига Михаїла м. Тернополя.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина продовжує ...
Наступна новина: Начальник УМВС Волині: ...

КОМЕНТАРІ