Експерти Штабу Командування Збройних Сил США в Європі ознайомилися з роботою піротехнічних підрозділів ДСНС України

Експерти Штабу Командування Збройних Сил США в Європі ознайомилися з роботою піротехнічних підрозділів ДСНС України

10.12.14 08:07 0 597
Державна служба України з надзвичайних ситуацій продовжує співпрацювати з міжнародними колегами з питань проведення на території нашої держави робіт з розмінування. Так, у період з 17 листопада по 5 грудня 2014 року експерти Штабу Командування Збройних Сил США в Європі, спільно з представниками ДСНС України здійснили оціночну місію до піротехнічних підрозділів Служби порятунку. Експертна комісія працювала на території України відповідно до попередніх домовленостей з Посольством США в Україні.

До складу комісії увійшли експерти з питань знешкодження вибухонебезпечнихпредметів і медичного забезпечення робіт з розмінування.

Учасники оціночної місії ознайомилися з роботою піротехнічних підрозділів 1 Спеціального центру швидкого реагування (м. Київ), Управління ДСНС України у Житомирській області, Головних управлінь ДСНС України у Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях та особливостями виконання піротехніками підводного розмінування та очищення території від боєприпасів.

Головним завданням експертної комісії було з’ясувати, яку допомогу європейська спільнота може надати для підвищення потенціалу виконання піротехнічних робіт з розмінування. Зокрема, суттєвого забезпечення безпеки персоналу. Також було опрацьовано питання надання технічної допомоги піротехнічним підрозділам ДСНС України.

Експерти ознайомилися з організацією і практичним виконанням піротехнічними підрозділами Служби заходів щодо очищення територій від вибухонебезпечних предметів, територій місць активних бойових дій під час Великої Вітчизняної війни (Вишгородський район Київської області, Ярмолинецький район Хмельницької області) та колишнього військового полігону “Ігнатпіль” (Житомирська область).

Також експерти з організації, логістики та медичного забезпечення робіт з підводного розмінування опрацювали питання надання технічної допомоги для забезпечення виконання підрозділами підводного розмінування Служби робіт з очищення морських акваторій та внутрішніх вод України від вибухонебезпечних предметів. Комісія вивчила організацію виконання підрозділами підводного розмінування ДСНС України заходів з очищення акваторій від вибухонебезпечних предметів, наявною матеріально-технічною базою підрозділів.

За результатами місії міжнародні експерти відзначили високу професійну підготовку особового складу піротехнічних підрозділів ДСНС України, та виконання ними робіт у відповідності до міжнародних стандартів протимінної діяльності. Експерти висловили зацікавленість у подальшому розвитку співпраці з питань очищення територій та водних акваторій України від вибухонебезпечних предметів та проведенні тренінгів стосовно використання надсучасного обладнання.

Зокрема, було опрацьовано можливі шляхи надання підрозділам ДСНС України засобів бронезахисту, пошуку вибухонебезпечних предметів, автомобільної техніки, мобільних модулів, інструменту та засобів для забезпечення проведення робіт, роботизованої техніки, а також спецобладнання для виконання робіт з підводного розмінування, а саме: плавзасобів, водолазних станцій, гідрокостюмів, засобів підводного зв’язку, водолазного устаткування із проведенням на базі підрозділів Служби навчальних тренінгів щодо використання даного обладнання.

Подібні тренінги проводитимуться не лише для піротехнічних підрозділів у сфері підводного розмінування. Експерти Штабу Командування Збройних Сил США в Європі організовуватимуть для всіх піротехніків ДСНС України спеціальні навчальні тренінги та семінари, під час яких навчатимуть українських колег особливостям використання новітнього обладнання, що буде передане піротехнічним підрозділам ДСНС України. Представники ДСНС України спільно з міжнародними експертами визначили можливі періоди проведення тренінгів (орієнтовно щокварталу 2015 року).

8 грудня представники ДСНС України на чолі з директором Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорієм Марченком зустрілися з зарубіжними експертами у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, щоб підсумувати оціночну місію до піротехнічних підрозділів Служби порятунку та обговорити план подальшої співпраці.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ