У Львівській політехніці дослідники епохи короля Данила обмінялись досвідом

У Львівській політехніці дослідники епохи короля Данила обмінялись досвідом

10.12.14 12:24 0 616
9 грудня, у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Король Данило: культурна та державотворча спадщина його доби». Фахівці, які досліджують період середньовіччя, мали змогу обмінятися досвідом із колегами та окреслити подальші шляхи дослідження церкви у Холмі, яку збудував король Данило.

Про це повідомив один із організаторів конференції завідувач кафедри реставрації архітектурно-мистецької спадщини Львівської політехніки Микола Бевз.

Він розповів, що конференцію організували спільно українські та польські науковці. До заходу долучилися провідні історики, археологи, антропологи, які досліджують середньовіччя, з України, Польщі, Сербії.

«Конференція має подвійну мету. Цього року минає 750 років від дня, коли не стало короля Данила. Ми хотіли відзначити цю подію нашою працею для увічнення його пам’яті. Крім того, два роки реалізується українсько-польський проект із дослідження церкви Різдва Пресвятої Богородиці, яку збудував король Данило у Холмі у межах своєї резиденції», – розповів Микола Бевз.

Він зазначив, що на конференції фахівці оцінили результати досліджень у Холмі та окреслили шляхи подальшої роботи.

«Відбулася жива і дуже змістовна дискусія про культуру, історію, побут, характер поховань, – усі сторони суспільного життя ХІІІ ст, – щоб ми могли краще зрозуміти добу короля Данила – від його поглядів до дій під час монголо-татарської навали. Ми вивчаємо його вміння мати проєвропейський вектор», – додав М. Бевз.

Науковець відзначив, що фахівці задоволені результатами конференції.

«Ми отримали багато нової інформації про період короля Данила, з’явилося багато нових джерел, нових поглядів на багато речей: від фактів про історію до гіпотез про те, що відбувалося в XІІІ ст», – зазначив науковець.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі в ...
Наступна новина: Луцьк: святослав Кравчук ...

КОМЕНТАРІ