У Житомирському районі міліціонери розповіли школярам,як діяти у разі виникнення проблеми насильства щодо них

У Житомирському районі міліціонери розповіли школярам,як діяти у разі виникнення проблеми насильства щодо них

10.12.14 10:25 0 687
Зустрічі міліціонерів з дітьми та молоддю в області є постійними і спрямовані, у першу чергу, на формування правосвідомості, юридичної обізнаності та захисту прав юних громадян. Тематичні бесіди, перегляд документальних фільмів, вікторини та флеш-моби – далеко не повний перелік уже традиційних спільних заходів.

До проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» долучились і працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей Житомирського РВ УМВС спільно з Житомирським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які організували у навчальних закладах району низку спеціальних профілактичних тренінгів, а саме: «Молодь проти насильства!», «Захист прав дітей», «Стоп насильству в сім'ї!».

Стартував проект у Новогуйвинській гімназії Житомирського району, де у формі діалогу школярі обговорили з правоохоронцями актуальні для них проблеми. За словами т.в.о. начальника Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області Миколи Нишпала, саме під час «живого» спілкування діти мають змогу отримати відповіді на питання, що їх турбують. А їх було чимало. Зокрема, школярів цікавило, у чому полягає насильство в сім'ї, як уникнути конфліктних ситуацій в молодіжному оточенні, наслідки втечі з дому та інше.

Тетяна Москвітіна, оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей, масимально доступно пояснила дітям значення правових термінів та розповіла про відповідальність за протиправні діяння. А також попросила дітей ніколи не приховувати, якщо відносно них вчиняється насильство, і звертатись у таких випадках до правоохоронців.

Продовженням зустрічі став спеціально підібраний для дітей психологічний тренінг, проведений фахівцями Житомирського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

А наостанок гості побажали школярам, аби вони зростали у гармонійному середовищі, мислили позитивно і ніколи не знали зла та жорстокості.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Житомирського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Тернопіллі визначено ...

КОМЕНТАРІ