У Хмельницькому українські та іноземні фахівці обговорювали питання роботи з проблемними дітьми

У Хмельницькому українські та іноземні фахівці обговорювали питання роботи з проблемними дітьми

10.12.14 08:07 0 619
На базі Хмельницького регіонального центру підтримки дітей відбулась зустріч фахівців, які працюють з проблемними дітьми як в Україні, так і за кордоном. Організатором такого заходу виступила Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей».

До Хмельницького завітали працівники аналогічних центрів з Білої Церкви та Жмеринки, а також представники Міжнародної організації по захисту прав дітей з Нідерландів (Defence for children international Netherlands), які провели для українських колег спеціальний тренінг по індикаторах дитячого травматизму. Крім того, у заході взяли участь працівники кримінальної міліції у справах дітей та представники пенітенціарної служби, які також працюють з проблемними дітьми та підлітками.

Нагадаємо, що всередині вересня в Хмельницькому відбулось урочисте відкриття регіонального центру підтримки дітей, в якому діти та їхні батьки можуть безкоштовно отримати консультацію та допомогу юристів, психологів та соціальних працівників. Також тут ведеться активна робота з підобліковими дітьми, адже центр активно співпрацює з кримінальною міліцією у справах дітей та кримінально-виконавчою інспекцією.

Головний дитячий міліціонер області Сергій Цимбалюк говорить, що останнім часом спостерігається стійка тенденція до зниження дитячої та підліткової злочинності. Також Сергій Володимирович переконаний в тому, що діяльність такого центру на теренах Хмельниччини активізує профілактичну роботу з проблемними дітьми, і це вбереже їх від хибного вибору в житті.

І хоч центр працює всього кілька місяців, але про нього вже знають і звертаються — як діти, так і їхні батьки і навіть бабусі. Тут допомагають вирішити і внутрішньосімейні конфлікти, і конфлікти між однолітками, надають юридичні консультації та підказують, куди потрібно звернутися для отримання тих чи інших адміністративних послуг.

— На теренах України діє всього три таких центри, — говорить Євгенія Павлова, голова Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей», яка і реалізує проект «Створення регіональних центрів підтримки дітей в Україні». — Хмельницький центр є найбільшим, тут працює найбільше працівників, і є всі шанси, що він переросте у своєрідний будинок для сім'ї та дітей, і активно працюватиме на благо громади.

Також Євгенія Павлова додає, що останнім часом перед працівниками центрів постають нові виклики, пов'язані із напруженою ситуацією в країні. До них почали звертатися біженці, внутрішньо переміщені особи. І одного бажання допомогти — замало. Потрібно знати, як це кваліфіковано зробити. Тому для працівників центрів та їхніх партнерів із державних установ постійно організовують спеціальні тренінги та конференції.

Представники Європейського Союзу, який профінансував цей проект, задоволені діяльністю регіональних центрів підтримки дітей в Україні, адже це один із проектів, спрямованих на захист прав людини та доступу до правосуддя в нашій країні.

Довідково: Хмельницький регіональний центр підтримки дітей розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 65 (вхід з двору); тел. (0382) 73-09-70; e-mail: khmsupport@ukr.net

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ