В Чернівецькій області рятувальники продовжують допомагати вимушеним переселенцям

В Чернівецькій області рятувальники продовжують допомагати вимушеним переселенцям

10.12.14 17:41 0 697
Рятуючи власне життя та життя близьких, чимало людей залишають власну домівку в зоні проведення антитерористичної операції та на тимчасово окупованій території і шукають прихисток у інших регіонах України. Зокрема, у Чернівецькій області станом на 9 грудня проживають 1848 переселенців зі східних регіонів та Криму. Всі люди, після пережитих подій, потребують кваліфікованої допомоги. Тому вони нерідко звертаються по допомогу до психологів. Так, 9 грудня до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області звернулися сім’я з Луганської області – чоловік з дружиною та їхній одинадцятирічний син. Люди, по прибуттю в Чернівці, винайняли квартиру в обласному центрі. До них для спілкування завітав практичний психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко.

З усіма людьми психолог провів консультаційні бесіди, під час яких виявилося, що у переселенців спостерігаються незначні труднощі в процесі адаптації до нових умов проживання. Це, насамперед, відбувається через те, що на Луганщині залишилися їхні батьки. Для того, щоб допомогти жінці заспокоїтись, психолог провів з нею поглиблену індивідуальну бесіду. «Цілком природно, що переселенці турбуються про своїх близьких, які залишилися в зоні бойових дій. Наше основне завдання – допомогти цим людям пристосуватися до нових умов життя якнайкраще» – зазначив Дмитро Горошко.

Після розмови з дорослими, рятувальник поспілкувався з сином. Під час розмови з дитиною, психолог виявив, що ознак психологічних відхилень внаслідок пережитих психотравмуючих подій не виявлено. Також в ході діалогу була проведена арт-терапія. «Для малювання хлопець вибирав лише яскраві кольори, що свідчить про те, що жодних проблем з адаптацією у дитини немає» – повідомив рятувальник.

Психологи Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно проводять зустрічі з вимушеними переселенцям. Для цього здійснюються виїзні рейди у райони Чернівецької області, щоб рятувальники змогли поспілкуватися з людьми безпосередньо у місцях їхнього проживання. «Рятувальники завжди готові прийти на допомогу вимушеним переселенцям» – сказав заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Борис Ляшук.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі кабмін ...

КОМЕНТАРІ