В Чернівецькій області розпочав свою роботу мобільний консультаційний пункт з питань навчання громадян діям у надзвичайних ситуаціях

В Чернівецькій області розпочав свою роботу мобільний консультаційний пункт з питань навчання громадян діям у надзвичайних ситуаціях

10.12.14 11:17 0 643
Кожна людина повинна знати як діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації та як допомогти потерпілому при необхідності. Неодноразово, саме необізнаність громадян щодо дій у таких ситуаціях призводить до трагічних наслідків, яких можна було б уникнути, якщо знати як правильно поводитись. Саме тому, з метою навчання громадян діям на випадок виникнення надзвичайних ситуацій різного роду та для проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням міста, 9 грудня у Чернівцях на Соборній площі розпочав свою роботу мобільний консультаційний пункт з питань навчання громадян діям у надзвичайних ситуаціях. На захід з нагоди відкриття пункту завітали представники Чернівецької міської ради, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та Чернівецького прикордонного загону.

Робота пункту була організована Чернівецькою міською радою, Управлінням ДСНС та Навчально-методичним центром безпеки життєдіяльності Чернівецької області. Також до роботи в мобільному консультаційному пункті залучаються фахівці Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Чернівецького прикордонного загону.

Усіх відвідувачів, які звернулися у мобільний консультаційний пункт, фахівці проконсультували про дії населення за сигналами оповіщення, про укриття у захисних спорудах цивільного захисту та про порядок використання засобів індивідуального захисту. Разом з цим, рятувальники ознайомили людей з діями у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. В свою чергу, обласна організація Червоного Хреста на практиці продемонструвала правильність дій та черговість надання домедичної допомоги постраждалим. А для більшої ефективності роботи пункту, людям вручаються пам’ятки та буклети з правилами безпеки та порядком дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

«Робота таких пунктів є надзвичайно важливою, адже з їх допомогою люди зможуть навчитися правил безпеки» – сказав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Чернівецької міської ради Володимир Самолюк.

Мобільний консультаційний пункт працюватиме з 10:00 по 16:00 протягом 9-11 грудня.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ