Установлено особи двох зачинщиків порушень громадського порядку 6 грудня у Вінниці

Установлено особи двох зачинщиків порушень громадського порядку 6 грудня у Вінниці

10.12.14 15:03 0 640
Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Установлено, що під час зібрання перед приміщенням Вінницької обласної Ради та Вінницької обласної державної адміністрації 6 грудня поточного року група осіб, грубо порушуючи громадський порядок, використовуючи піротехнічні засоби та палиці, застосовуючи насильство, прорвалась через кордон працівників правоохоронних органів до внутрішнього приміщення вказаної будівлі.

Окрім того, у той же час близько 40 чоловік по вул. Соборній, 87 підпалили шини, розбили вікна одного з офісних приміщень за даною адресою та використовували піротехнічні засоби.

Внаслідок таких протиправних дій 14 осіб звернулись за допомогою у лікувальні заклади.

Наразі, в кримінальному провадженні проводиться комплекс розшукових та процесуальних дій, призначено різного роду експертизи.

На даний час достовірно встановлено двох осіб, які безпосередньо вчиняли вищевказані кримінальні правопорушення та координували дії мітингувальників. Одному з них уже вручено повідомлення про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ