На Вінничині інвестиції в житлове будівництво

На Вінничині інвестиції в житлове будівництво

10.12.14 11:31 0 646
Житлова проблема залишається однією з найгостріших соціально-економічних проблем області та потребує значних інвестицій, як державних так і приватних.

З початку поточного року прийнято в експлуатацію 209,7 тис кв.м загальної площі житла,

67,6 % житла збудовано у міських поселеннях, серед яких по м. Вінниці:

-140-квартирний житловий будинок по пров. Щорса;

- 123-квартирний житловий будинок по вул. Анатолія Бортняка;

- 99-квартирний житловий будинок по вул. Тимощука;

- ІІІ черга забудови на 108 квартир по вул. Зодчих мікрорайону «Поділля».

Крім того, введено в експлуатацію 4-х поверховий житловий будинок на 24 квартири по вул. Леніна, 154-А у м. Тульчині та 21-квартирний будинок по вул. Леніна (Героїв Майдану) у м. Шаргороді.

Активно ведеться будівництво у сільській місцевості. Так у Вінницькому районі продовжується забудова мікрорайону «Академічний»: введено в експлуатацію три житлові будинки на 152 квартири по вул. Миколаївській, с. Бохоники. Крім того, завершено будівництво та введено в експлуатацію 4-и будинки на 28 квартир по вул. Мічуріна, с. Агрономічне та 8-квартирний житловий будинок по вул. С.Наливайка, с. Лука-Мелешківська.

В результаті реалізації житлових програм, які передбачають залучення коштів державного та місцевих бюджетів, інших незаборонених законом джерел, у тому числі коштів населення, 618 громадян отримали кредити на загальну суму 8,44 млн грн, в будівельну галузь області спрямовано понад 64 млн грн кредитних ресурсів з різних джерел фінансування.

Протягом 2013-2014 років 323 сім'ї – учасники державних програм – отримали власне житло площею 16 411 кв. м., що в свою чергу сприяє досягненню демографічного ефекту.

Механізм пільгового довгострокового кредитування продовжує залишатись найбільш актуальним і популярним серед молодих сімей та одиноких молодих громадян віком до 35-ти років, так як передбачає можливість отримання кредиту у національній грошовій одиниці на строк до 30 років.

Досягнуті показники роботи в галузі житлового будівництва, доступного житла знайшли позитивні відгуки від громадян, які стали учасниками Програм, а Вінницька область перебувала у трійці лідерів серед областей України.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Женская одежда
Наступна новина: На Тернопільщині вшанують ...

КОМЕНТАРІ