У Волинській області низку важливих питань розглянули на черговому засіданні колегії ОДА

У Волинській області низку важливих питань розглянули на черговому засіданні колегії ОДА

10.12.14 13:39 0 682
Нині головним завданням для влади області є формування проекту бюджету на 2015 рік. Відтак упродовж тижня від сільських, селищних, районних, міських рад та райдержадміністрацій повинні надійти відповідні пропозиції. Відтак, при структурних підрозділах ОДА створено робочі групи, аби проаналізувати запропоноване. В подальшому ці пропозиції розглянуть на засіданнях депутатських комісій. Такий алгоритм дій окреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час засідання колегії.

При формуванні основного фінансового документу області на наступний рік особливу увагу слід зосередити на програмі енергоефективності. Адже, зважаючи на непросту ситуацію в країні, впровадження енергозберігаючих технологій як ніколи на часі.

- В наступному році маємо працювати над наповненням місцевих бюджетів. Лише за несплату земельного податку фізичними особами бюджет втрачає в рік 10-15%. Окрім того, розпочато процедуру створення реєстру земельних ділянок для видобування корисних копалин, - зауважив Володимир Гунчик.

Керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк поінформував, що в області продовжується робота з удосконалення діяльності ЦНАПів. Зокрема, наразі вирішується питання щодо врегулювання графіку роботи волинських центрів із графіком роботи Державної міграційної служби.

Також він повідомив учасникам наради, що на особливому контролі обласної влади - питання ремонту доріг загального користування та приведення у належний стан узбіч.

- Потрібно відходити від практики проведення ямкового ремонту. На це з бюджету витрачаються значні кошти. Маємо запровадити систему ремонту цілого дорожнього покриття з використанням технології заміни верхнього шару. Тим більше, що ремонт комунальних доріг у наступному році, швидше за все, буде відбуватися без виділення субвенцій з Держбюджету, - зазначив голова облдержадміністрації.

Водночас на Волині продовжується робота з реорганізації спеціалізованих шкіл для дітей-сиріт, аби зменшити навантаження на обласний бюджет.

- При впорядкуванні структури навчальних закладів у рамках програми розвитку освіти на Волині треба врахувати думку експертів. Маємо провести аналіз мережі сільських шкіл та рівень підготовки вчителів. Звичайно, закрити навчальні заклади у селах неважко, але потрібно думати про наслідки таких кроків, - акцентував Володимир Петрович.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ