Після проходження профнавчання 92,8% безробітних Житомирщини працевлаштовуються

Після проходження профнавчання 92,8% безробітних Житомирщини працевлаштовуються

10.12.14 15:10 0 648
В обласному центрі зайнятості 9 грудня підбили підсумки роботи за 11 місяців поточного року. За словами заступника директора обласного центру зайнятості Віктора Зубрицького, мета наради з керівниками міських та районних центрів зайнятості полягає в тому, аби визначити пріоритетні напрямки діяльності на грудень, які ще є час вдосконалити та реалізувати.

Загалом на Житомирщині та в Україні ситуація на ринку праці зараз є непростою, адже спостерігається тенденція до збільшення кількості тих, хто стає на облік в центрі зайнятості, та зменшення кількості вакансій. Таким чином, між безробітними підвищується конкуренція, а шанси працевлаштування зменшуються. Відтак, наразі необхідно узгодити механізми взаємодії з роботодавцями, аби наповнити базу служби зайнятості новими вакансіями та покращити рівень працевлаштування в області.

Віктор Зубрицький охарактеризував стан справ на ринку праці Житомирщини. Протягом січня-листопада цього року в області зареєстровано 50529 безробітних. Працевлаштовано за направленням державної служби зайнятості 17355 громадян (34,3%). Протягом цього року профнавчання пройшло 5459 осіб (10,8%), а показник працевлаштування після такого навчання зафіксовано на рівні 92,8%. Середня тривалість пошуку роботи (з моменту реєстрації в службі зайнятості до працевлаштування) в області становить 112 календарних днів.

Серед міських центрів зайнятості найбільше безробітних зареєстровано в Житомирі – 7432 громадян, а серед районних - у Володарсько-Волинському районі – 3526 осіб.

Заступник директора обласного центру зайнятості звернув увагу на те, що на ринку праці Житомирщини вже кілька років поспіль спостерігається дисбаланс. Це обумовлено браком фахівців робітничих спеціальностей, а саме столярів, токарів, фрезерувальників, свердлильників, а також водіїв, які готові здійснювати поїздки за кордон. Окрім цього, не вистачає інженерів різних спеціальностей, лікарів і технологів харчової промисловості. Натомість ринок праці перенасичений юристами та фахівцями з економічною освітою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Звіт про надходження ...

КОМЕНТАРІ