Правоохоронці Львівщини зустрілися з представниками Консультаційної місії ЄС

Правоохоронці Львівщини зустрілися з представниками Консультаційної місії ЄС

10.12.14 16:44 0 678
Начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія зустрівся з головою Консультаційної місії ЄС з реформування цивільних структур безпекового сектору України (EUAM Ukraine) Кальманом Міжейом та іншими представниками місії.

На зустрічі обговорювалися результати підготовки та проведення пілотного проекту реформування міліції Львівщини, а також проблеми, які виникли в процесі роботи і яким чином вони вирішуються.

«Працівники міліції Львівщини спільно з громадськістю за сім місяців провели певну роботу, показали, що є напрацювання і стратегія розвитку. В першу чергу, ми уважно вивчили громадську думку щодо роботи правоохоронних органів та їхню оцінку щодо діяльності ОВС, адже міліцейська структура повинна служити українському народові. Працівники міліції готові перейти до практичного проведення реформування міліції Львівщини», - зазначив Дмитро Загарія.

У свою чергу активіст «Дорожнього контролю – Львів» Сергій Круглов сказав, що за сім місяців здійснено досить багато теоретичної роботи, але в рамках пілотного проекту у Львівській області жодних ефективних, практичних речей не було застосовано.

«За цей час ініціаторам вдалося розробити певну концепцію реформ, але на цей момент ми не віримо, що Міністерство внутрішніх справ хоче запроваджувати кардинальні зміни, ми цього не бачимо», - повідомив Сергій Круглов.

Активіст висловив побоювання, що багато проробленої роботи може залишитися тільки на папері.

Роман Баховський розповів про напрацювання робочих груп і про сервіс, який працює наразі тільки у Львівській області, а саме про висвітлення на офіційному сайті ГУМВС України у Львівській області інформації про вакансії в ОВС Львівщини.

«Це вперше ми запустили такий сервіс в Україні. Окрім того, ми написали лист на ім'я міністра внутрішніх справ України, де описано базові управлінські повноваження, які мають належати керівникам на місцях, а не центру у Києві. Його підписали Дмитро Загарія і усі сім координаторів робочих груп», - розповів Роман Баховський.

Кельман Міжей уважно вислухав усіх присутніх, підтримав реформу міліції і додав, що Львів зі своєю відкритістю до європейського духу має шанс стати взірцем з реформування правоохоронних органів України.

«Відповідно до свого мандату Місія буде надавати допомогу процесам планування реформування цивільного сектору безпеки, підтримуючи вжиття швидких заходів підготовки та імплементації реформ», - зазначив Кальман Міжей.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: тілесні ...

КОМЕНТАРІ