На Львівщині тривають профілактичні заходи «Залізничний переїзд»

На Львівщині тривають профілактичні заходи «Залізничний переїзд»

10.12.14 13:32 0 697
З 08 по 19 грудня цього року на території Львівської області проводиться комплекс профілактичних заходів під умовою назвою «Залізничний переїзд».

Залізничні переїзди є місцями підвищеної небезпеки. Нехтування або невиконання Правил дорожнього руху в більшості випадків призводить до трагічних ситуацій. Крім ПДР, необхідно серйозно ставитися до заходів обережності, оскільки гальмівний шлях рейкового транспортного засобу у десятки разів перевищує гальмівний шлях авто.

Перетинати залізничні колії необхідно лише на спеціально обладнаних переїздах. В інших місцях переїзд заборонений пунктом 20.1 ПДР України і є дуже серйозним порушенням, оскільки може призвести до ДТП з важкими наслідками.

Під’їжджаючи до переїзду, водій повинен керуватися положенням шлагбаума, світловими та звуковими сигналами, а також знаками та дорожньою розміткою.

Покарання за порушення правил руху через залізничні переїзди - штраф від 340 до 425 гривень. За в’їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через нього заборонений, передбачено штраф від 850 до 1190 гривень або позбавлення права керування на строк від 6 місяців до року чи адміністративний арешт – від семи до десяти діб.

За інформацією БДПС ДАІ

ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ