Микола Ткачук: "Аби добре керувати підлеглими,необхідно розуміти їхні потреби"

Микола Ткачук: "Аби добре керувати підлеглими,необхідно розуміти їхні потреби"

10.12.14 08:53 0 645
Мабуть, як і в кожній структурі, штаб у міліції – це серце підрозділу, адже саме він забезпечує координацію, аналіз, планування, контроль та узгодження дій усіх служб міліції з питань захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки.

Тож, аби успішно виконувати таку роботу, необхідно не лише мати логічний склад розуму та вміння керувати людьми, адже у підпорядкуванні начальника штабу вісім співробітників, але й мати твердий характер, вміння приймати правильні управлінські рішення та досконало знати діюче законодавство. Саме такими якостями і володіє начальник штабу Острозького МВ УМВС України в Рівненській області майор міліції Микола Володимирович Ткачук.

А от професію правоохоронця Микола обрав завдяки старшому брату, адже він на той час працював в Острозькому відділі міліції не перший рік.

- Після закінчення школи переді мною не стояв вибір навчального закладу. Адже я твердо знав, що хочу, так само як і мій брат, служити у міліції. Тож, зібравши усі необхідні документи, я вирішив вступати до Одеського інституту внутрішніх справ.

Як кажуть «тяжко у навчанні – легко у бою», і, дійсно, спочатку Миколі важко було адаптуватися у нових умовах.

- Звичайно, спочатку було важко. По-перше, навчався я далеко від дому, тож у звільнення нас відпускали лише на великі свята. А по-друге, трохи тяжко було звикнути до казарменого режиму, виконання наказів тощо.

Після закінчення вузу молодий спеціаліст повинен був працювати в Острозькому МВ УМВС, однак доля вирішила інакше. У зв'язку із відсутністю вакантних місць, Миколу призначили дільничним інспектором міліції у м. Сарни Рівненської області. Нині він із посмішкою згадує свої трудові будні на цій посаді, адже свій перший досвід роботи отримав саме будучи дільничним інспектором міліції.

- Тоді ще не було комп'ютерів, тож усі документи друкувалися на друкарській машинці. Тож, щоб виконати певну роботу, необхідно було навіть «займати чергу», аби надрукувати якийсь документ, адже на одній друкарській машинці працювало майже 10 чоловік, – із посмішкою згадує Микола Володимирович. – Потім мені запропонували посаду старшого інспектора з обліково-реєстраційної, аналітичної та статистичної роботи, на якій я пропрацював майже сім років. Робота, яку я виконував, відповідала поставленим задачам перед начальником штабу, посада якого на той час була вакантна, тож саме за цей час я отримав усі необхідні знання та вміння, тобто неоцінений досвід, яким і користуюся досі.

Незважаючи на те, що чоловікові така посада була до вподоби, однак він вирішив, не зупинятися на досягнутому, тож згодом вирішив спробувати свої сили у Рівному на посаді помічника начальника - оперативного чергового. Тож, старання та прагнення до кращого, не залишилися марними, і вже у 2010 році, через декілька місяців роботи в м. Рівне Миколі Володимировичу запропонували очолити штаб Острозького МВ УМВС.

- Мабуть, досить символічно, що я встиг попрацювати дільничним інспектором міліції, старшим інспектором та оперативним черговим, до того як стати начальником штабу. Нині, спираючись на свій досвід і вміння, я можу ефективно виконувати свою роботу та розуміти потреби підлеглих, адже в свій час був на їхньому місці, – підсумував майор.

Однак, Микола Володимирович не зупиняється на досягнутому. Нині він підвищує свою кваліфікацію на заочному відділенні (ад'юнктури) Одеського національного університету внутрішніх справ.

А от захоплення у міліціонера суто чоловічі. У вільний від роботи час чоловік полюбляє рибалити та відпочивати на природі.

Вікторія АНТОНОВА,

Острозький МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ