У Рівненській області забезпечення пожежної безпеки в дитячих навчальних закладах – пріоритетне завдання для рятувальників

У Рівненській області забезпечення пожежної безпеки в дитячих навчальних закладах – пріоритетне завдання для рятувальників

10.12.14 19:25 0 684
09 грудня в приміщенні Рівненської районної державної адміністрації працівниками рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС було проведено інструктивно-методичну нараду з завідувачами дошкільних навчальних закладів Рівненського району. Профілактична лекція щодо питань техногенної та протипожежної безпеки проходила у вигляді жвавої бесіди. Керівники дитячих навчальних закладів цікавилися як їм покращити протипожежний стан в приміщеннях, які першочергові профілактичні заходи слід вживати.

Статистика пожеж з причин дитячих пустощів з вогнем, загибелі та травмування дітей не може залишати осторонь цієї проблеми. Протягом 2013 року в Україні виникло 637 пожеж з причин дитячих пустощів з вогнем, внаслідок яких загинуло 73 дитини. Легковажне поводження малечі з вогнем, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків. Не допускати росту трагічної статистики – загибелі та травматизму дітей на пожежах є першочерговим завданням, яке необхідно вирішувати всіма методами, зокрема проводити системну виховну роботу з дітьми.

З метою зменшення кількості пожеж та трагічних наслідків від них, Рівненське міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області звертається до батьків з проханням: постійно нагадуйте дітям про небезпеку і наслідки від ігор з вогнем. Для виховання у підростаючого покоління необхідних навичок пожежної безпеки не потрібно докладати особливих зусиль, достатньо приділити дітям декілька хвилин на день для відвертої розмови. Роз’яснюйте, що вогонь це смертельна небезпека, яка загрожує здоров’ю та життю людини. Попереджайте, що ігри пов’язані з вогнем можуть спричинити пожежу, наслідком якої може стати втрата майна чи загибель людей у вогні.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі повністю ...

КОМЕНТАРІ